Ana SayfaGüncelKayyum ‘Tunceli’ yapmıştı: Belediye meclisi tabelayı yeniden ‘Dersim’ yapıyor

Kayyum ‘Tunceli’ yapmıştı: Belediye meclisi tabelayı yeniden ‘Dersim’ yapıyor

HABER MERKEZİ – Dersim Belediyesi Meclisi, kayyum döneminde ‘Tunceli’ olarak değiştirilen belediye tabelasının yeniden ‘Dersim’ olarak değiştirilmesi kararı aldı.

Dersim Belediye Meclisi, kayyum tarafından ‘Tunceli’ olarak değiştirilen belediye tabelasına ilişkin toplandı.

Belediyenin resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, belediye hizmet binasında bulunan tabelalarda yazılı “Tunceli” ibaresinin değiştirilerek, yerine “Dersim” ibaresinin yazılması kabul edildi.

“Belediyemiz hizmet binasında bulunan tabelalarda yazılı ‘Tunceli’ ibaresinin değiştirilerek yerine, ‘Dersim’ ibaresinin yazılması görüşülmesi sonucunda; Kentimizin kültürünü, tarihini ve inanç biçimini yaşatmak adına, belediyemiz hizmet binasında bulunan tabelalarda yazılı ‘Tunceli’ ibaresinin değiştirilerek, yerine ‘Dersim’ ibaresinin yazılması oy çokluğu ile kabul edildi.”

Ayrıca belediye hizmetlerinin, kentte yaşayanların ihtiyaçları doğrultusunda Zazaca ve Kürtçe dillerinde de yürütülmesi oy çoğunluğu ile kabul edildiği belirtildi.

Öte yandan Dersim’de, belediye tarafından düzenlenen Munzur Kültür ve Doğa Festivali’nin 25, 26, 27 ve 28 Temmuz tarihlerinde yapılması oy birliği ile kabul edildi.

Belediye meclisi tarafından alınan kararların tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

Previous post
Tüketicinin de üreticinin de ekonomiye güveni yok
Next post
Roboski'de Veli Encu gözaltına alındı