Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu ile YSK arasında ‘hedef gösterme’ tartışması

Kılıçdaroğlu ile YSK arasında ‘hedef gösterme’ tartışması

HABER MERKEZİ – Yüksek Seçim Kurulu, CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun İstanbul seçiminin iptali yönünde oy veren yedi YSK üyesiyle ilgili sözlerini kınadı. Kılıçdaroğlu ise “Elbette karşılarında duracağız, susmayacağız” dedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul seçimlerinin iptali kararını veren kurulun yedi üyesini “YSK içindeki çetenin organları” olarak nitelediği konuşmasına tepki gösterdi.

Oybirliğiyle aldığı kararla Kılıçdaroğlu’nu kınayan YSK, yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

“7 Mayıs 2019 Salı günü Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisinin çatısı altında yaptığı açıklamada; Kurul üyelerine tehdit, hakaret içeren beyanlarda ve gerçek dışı itham, isnat ve iftiralarda bulunmuş, bazı Kurul üyelerini, isimlerini okumak suretiyle yuhalatmış ve hedef göstermiştir.
“Hakimlerin verdikleri kararlar nedeniyle kişisel olarak hedef gösterilmesi ve itibarsızlaştırılması kabul edilemez. Bu nitelik ve ağırlıkta olan söz ve davranışları reddediyor, şiddetle kınıyoruz.
“Yüksek Seçim Kurulu, baskı, yıldırma, iftira, hakaret ve tehdit kampanyalarından etkilenmeksizin görevini yapmaya devam edecektir. Anayasa ve kanunlar, yasama organı üyesi olmanın sağladığı dokunulmazlığın hukuki korumasına sığınarak, bir kimseye suç işleme ve yargı organı mensuplarına hakaret etme serbestisi tanımaz.”

Kılıçdaroğlu: Elbette karşılarında duracağız, susmayacağız

Kemal Kılıçdaroğlu ise YSK’nin kendisini kınayan açıklamasına Twitter’dan paylaştığı bir dizi mesajla yanıt verdi.

“Elbette karşılarında duracağız, susmayacağız” diyen CHP liderinin, açıklamaları şöyle:

“Hakkı, hukuku ve adaleti korumakla görevli olan YSK; haksızlığın, hukuksuzluğun, adaletsizliğin, vicdansızlığın adresi oldu. Onlar hakim sıfatlarının arkasına saklanarak demokrasiyi, adaleti, hakkı gasp edemezler.
“YSK’nın yedi üyesi hakim sıfatları dururken demokrasiyi katletmeye kalkıştılar. Elbette karşılarında duracağız, susmayacağız. Hakkı, hukuku, adaleti ve vicdanı savunacağız. Onlardan korkmayacağız, yılmayacağız!”

CHP lideri ne demişti?

7 Mayıs Salı günü partisinin Meclis grup toplantısında konuşan Kılıçdaroğlu, 31 Mart’tan bugüne uzanan süreç sonucunda gelinen noktada, “YSK içinde iktidar sahiplerinin taşeronları vardır” demiş ve eklemişti:

“O çete hala orada yuvarlanmış durumda. Okuyorum adlarını; çete mensuplarının adları Erhan Çiftçi, Faruk Kaymak, Refik Eğri, İlhan Hanağası, Muharrem Akkaya, Zeki Yiğit.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
TRT, 'Her şey çok güzel olacak' diyen Sibel Tüzün'ün programını iptal etti
Sonraki Haber
Müzik ile köklere bir yolculuk: 'MARA'