Ana SayfaÇalışma YaşamıKılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Kimin parasıyla kimi doyuruyorsun, 80 milyon seni doyuruyor

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a: Kimin parasıyla kimi doyuruyorsun, 80 milyon seni doyuruyor

HABER MERKEZİ – Belediye önünde işsizlikten dolayı kendini yakarak öldüren Eyüp Dal’ın durumuna değinerek işsizliğe dikkat çeken CHP lideri Kılıçdaroğlu, bu tablo üzerinden iktidara tepki gösterdi. Erdoğan’ın “Karnını doyuruyorsunuz ama yine de oy vermiyorlar” sözlerini anımsatan CHP lideri, “Kimin parasıyla doyuruyorsun? Asıl o 80 milyon seni doyuruyor” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu, işsizlik üzerinden iktidarı eleştirdi.

“İşsizliği yaratanlar da mı dış güçler?” diye soran Kılıçdaroğlu, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı da olan Berat Albayrak’ı ekonominin başına getirdiğini belirterek, “Adam ekonominin E’sinden bile anlamıyor” dedi.

“Bir insan kendisini niye yakar?”

Antep’te, iş başvurusu için gittiği AKP’li Şahinbey Belediyesinde darp edilip dışarı çıkartıldıktan sonra bedenini ateşe veren ve yaşamını yitiren Mesut Dal’ın durumuna dikkat çeken CHP lideri, “Kendisini yakan işsizler var. Bir insan kendisini niye yakar?” diye sordu.

Erdoğan’ın “Karnını doyuruyorsunuz, her türlü ihtiyacını karşılıyorsunuz ama yine de oy vermiyorlar” şeklindeki sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, bu kez de “Kimin parasıyla kimi doyuruyorsun? Kendi cebinden mi veriyorsun?” diye sordu ve şöyle devam etti:

“Benden vergi alacaksın, aldığın vergiyle fakir fukaraya 5-10 kuruş bir şey vereceksin, ‘karnını doyurdum’ diyeceksin. Kimin parasıyla doyuruyorsun? Asıl o 80 milyon seni doyuruyor, sen bunun farkında mısın? Onlar senin karnını doyuruyorlar. Rüyanda görmediğin maaşı veriyorlar sana. 80 milyon senin karnını doyuruyor. 80 milyon sana çalışıyor. Verdikleri oy fazla bile. Sen o oyların hiçbirisini helal etmiyorsun.
“8 milyondan fazla işsiz var. Sen bu işsizlerin durumunu düşündün mü? Bu ülkenin fakir fukarası vergi öder, bu beyler vergi ödememek için gittiler Man Adası’nda 1 sterlinlik şirket kurdular. Sizin yatacak yeriniz var mı?
“Asgari ücretle artık geçinilmiyor. Kalbi olan bir adam, vicdanı olan bir adam farklı görür. Kul hakkı yiyen bir adam, halktan kopuk bir adam bunları göremez.”

Eyüp Dal’ın intiharı

Eyüp Dal’ın eşi Elif Dal ve annesi Türkan Dal / Fotoğraf: MA

Antep’te uzun süreden beri iş arayan ve başvurduğu iş yerlerinden olumsuz yanıt alan Eyüp Dal, 16 Mayıs’ta işe başlama umuduyla gittiği AKP’li Şahinbey Belediyesinde darp edilerek dışarı çıkarıldı.

Bunun üzerine belediye önünde bedenini ateşe veren Dal, 4 gün sonra yoğun bakımda hayatını kaybetti.

Belediyeden tartaklanarak çıkarılan Dal’ın, kardeşinden aldığı 20 lirayla benzin alıp kendisini yaktığı öğrenildi.

Eyüp Dal’ın kardeşi Mesut Dal, ağabeyinin yaşamına ekonomik krizden dolayı son verdiğini söyledi.

Previous post
Bir revize de OECD’den: Türkiye ekonomisinde küçülme beklentisi arttı
Next post
Adli Tıp raporu: İntihar bulgusu yok, Şule Çet fiziksel travmaya maruz bırakılmış olabilir