Ana SayfaGüncelMaçoğlu’ndan Dersim açıklaması

Maçoğlu’ndan Dersim açıklaması

HABER MERKEZİ – Dersim Belediye Başkanı Maçoğlu, belediye binasındaki “Tunceli” tabelasının “Dersim” olarak değiştirilmesi kararına ilişkin yaptığı açıklamada, “Bizim burada yaptığımız ‘Dersim’ adını politikleştirmek değil, halkın talepleri doğrultusunda talebi yerine getirme meselesiydi” dedi.

Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, belediye meclisinin kayyum döneminde ‘Tunceli’ olarak değiştirilen belediye tabelasının yeniden ‘Dersim’ yapılması yönündeki kararına ilişkin açıklamalarda bulundu.

TKP’li Maçoğlu, belediye meclisinde alınan kararın Valilik onayıyla uygulamaya konulabileceğini söyledi.

“Yaptığımız belediye meclisi toplantısı sırasında önergeyle bu yönde başvuru yapıldı. Belediye meclisinde arkadaşlarımızın çoğunun oylarıyla bu önerge kabul edildi ve bu karar alındı ama esasen hepimiz çok iyi biliyoruz ki yerel yönetimlerde belediye meclislerinin aldığı kararların tamamı il makamına yani Valilik makamına gidiyor.
“Valilik onayından sonra hareket ediliyor yani valilik kararının olur ya da olmaz kararından sonra alınan kararlar için harekete geçiliyor. Valilik onaylamazsa zaten karar uygulanamaz.”

Maçoğlu, açıklamalarının devamında “Bizim burada yaptığımız ‘Dersim’ adını politikleştirmek değil, halkın talepleri doğrultusunda talebi yerine getirme meselesiydi” dedi ve ekledi:

“Şunu belirtelim; bizim verdiğimiz, uyguladığımız bir karar yok. Alınan belediye meclisi kararı, il makamına gönderildi. Sonucunu bekleyip, göreceğiz yani il makamının oluruna göre de davranacağız.”

“Dersim tabelasını halkla birlikte asacağız”

Dersim Belediye Meclisi’nin HDP’li üyesi Nurgül Yalay ise 2 Mayıs’ta aldıkları toplantıda bu kararın oy çokluğuyla alındığını belirterek, Dersim isminin tarihleri ve kültürleri olduğunu aktardı.

Dersim Belediyesi’nde asılı olan “Tunceli” ibaresinin değiştirilip “Dersim” yapılmasının halkın talebi olduğunu ifade eden Yalay, aldıkları kararlara verilen tepkilerin anlamsız olduğunu söyledi.

“Herhalde Maçoğlu’ndan beklemedikleri için bu kadar tepki gösteriliyor. Bahçeli’ye ve tepki gösteren diğer tüm kesimlere söyleyeceğim tek şey ‘Dersim’ tabelası asılacak.
“Kimsenin bizim hakkımızda karar almasını kabul etmiyoruz. Halkın oylarıyla seçildik. O nedenle halkın talebi bizim talebimizdir. Halk ne istiyorsa onu yaparız. Dersim tabelasını halkla birlikte asacağız.”

Bahçeli tehdit etmişti

Daha önce belediye binasının girişinde asılı olan Dersim Belediyesi tabelası, belediyeye kayyum atanmasının ardından 2017 yılında kaldırılmıştı.

31 Mart yerel seçimlerinde göreve gelen Dersim Belediyesi Meclisi ise kayyum döneminde ‘Tunceli’ olarak değiştirilen belediye tabelasının yeniden ‘Dersim’ olarak değiştirilmesi kararı almıştı.

Dersim ibaresinin yer aldığı tabelanın yeniden asılması kararı sonrası konu sosyal medyada gündeme gelmişti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Dersim Belediyesi’nin hizmet binasında bulunan tabelalardaki ‘Tunceli’ ifadesinin yerine ‘Dersim’ yazılması kararıyla ilgili tehditlerde bulunmuştu.

Bahçeli, “Hiç kimse aldığı oy ve desteğe güvenmemelidir” demişti.


Bahçeli’den ‘Dersim’ tehdidi: Hiç kimse aldığı oya güvenmemeli

Kayyum ‘Tunceli’ yapmıştı: Belediye meclisi tabelayı yeniden ‘Dersim’ yapıyor

YSK Dersim’de 6 mazbatayı iptal etti


Karınca, DW Türkçe, Mezopotamya Ajansı

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Yeni askerlik sistemi teklifi Komisyon’dan geçti
Sonraki Haber
ALES sonuçları açıklandı