Ana SayfaGüncel‘Mavi Balina’ oyunu: Bu kez Tatvan’da bir çocuk intihar etti

‘Mavi Balina’ oyunu: Bu kez Tatvan’da bir çocuk intihar etti

HABER MERKEZİ – Mavi Balina isimli oyun bu kez Bitlis’in Tatvan ilçesinde can aldı. 14 yaşındaki bir çocuğun Mavi Balina oyunu nedeniyle yaşamına son verdiği iddia edildi.

Oyuncuları şantajla ölüme sürüklediği öne sürülen ‘Mavi Balina‘ oyunu Türkiye’de bir çocuğun daha ölümüne neden oldu.

Bitlis’in Tatvan ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde yaşayan E.S. adlı 14 yaşındaki çocuğun Mavi Balina oyunu nedeniyle yaşamına son verdiği ileri sürüldü.

İddialara göre olay günü evden çıkan E.S.’nin okula gitmediğinin anlaşılması üzerine tedirgin olan aile, kızlarını aramaya başladı.

Aramalar devam ederken, gün boyu kendisinden haber alınamayan çocuk öğleden sonra eve geldi.

Eve geldikten bir süre sonra Mavi Balina isimli oyunu oynadığı öne sürülen ve telefonla meşgul olmaya başlayan çocuk, yine ortadan kayboldu.

Bir süre kendisinden haber alınamayan çocuğun yapılan aramada evin çatı katında yaşamına son verdiği aile fertleri tarafından görüldü.

Yakınları tarafından hemen hastaneye kaldırılan çocuk, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre olay sonrası konuyla ilgili açıklamada bulunan Sevik Ailesi, en küçük çocukları olan E.S.’nin ölüm nedeninin oynadığı Mavi Balina isimli oyun olduğunu öne sürdü.

Acılı aile adına konuyla ilgili açıklamada bulunan E.S.’nin amcası Behzat Sevik, yeğeninin ölüm nedeninin çocuklar arasında yayılan ve dünya çapında çok sayıda intihar olayıyla bağdaştırılan Mavi Balina isimli oyun olduğunu iddia etti.

Yeğeninin Mavi Balina oyununu oynadığını yaklaşık 15 gün önce tespit ettiklerini söyleyen Amca Sevik, halen olayın acısını ve şokunu yaşadıklarını ifade etti.

Mavi Balina oyunuyla ilgili ailelere dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunan Sevik, “Daha 14 yaşında olan bir çocuğun bir oyun nedeniyle hayatına son vermesi kabul edilemez bir durum” dedi.

Aynı oyun Van, İstanbul, Nevşehir, Bursa, Aydın, Adana gibi illerde de can almıştı.

‘Mavi Balina’ oyunu hakkında

Mavi Balina oyunu Türkiye dahil pekçok ülkede gündemde.

Oyuna başlayanların 50 günde 50 komutu yerine getirmesi isteniyor.

Başlangıçta “Gecenin bir vakti uyan” ya da “bir korku filmi izle” gibi zararsız gözüken komutlar gün geçtikçe daha fazla şiddet ve psikolojik baskı içerir hale geliyor.

“Yüksek bir binaya çık”, “Koluna balina resmi kazı” gibi komutların akabinde son görev olarak oyuncunun kendini öldürmesi isteniyor.

Oyun Rusya’da başlasa da çok geçmeden başka ülkelerden Mavi Balina oyunu ile bağlantılı olduğundan şüphe edilen intihar haberleri gelmeye başladı; Ukrayna, Hindistan, ABD, Türkiye bu ülkelerden.

Türkiye’de hükümet yetkilileri aileleri Mavi Balina oyununa karşı uyarıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan “Aileler, Mavi Balina Gibi Sözde Oyunlara Karşı Ne Yapmalı?” konulu bir görsel paylaşmıştı.

Görselde ailelere çeşitli tavsiyelerde bulunuluyor. Bu tavsiyelerin sonuncusunda; “Eğer çocuğunuzun Mavi Balina oyununu oynadığını fark ederseniz, elektronik cihazlardan uzak kalmasını sağlayarak uzmanlardan destek alın” deniliyor.

Previous post
AA'ya karşı: İmamoğlu açıkladı, seçim günü 'alternatif haber merkezi' kurulacak
Next post
İstanbul’un yeni Seçim Kurulu Başkanı belli oldu