Ana SayfaGüncelÖcalan’ın avukatları ve Leyla Güven’in beklenen açıklamaları bugün

Öcalan’ın avukatları ve Leyla Güven’in beklenen açıklamaları bugün

HABER MERKEZİ – İmralı’ya giden Öcalan’ın avukatlarından beklenen açıklama bugün saat 11.00’de gelecek. 200 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven ile tutuklular adına da saat 13:00’te açıklama yapılacak.

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın avukatları, 22 Mayıs’ta İmralı’da yaptıkları son görüşmeye dair bugün açıklama yapacak.

Asrı Hukuk Bürosu’nun twitter hesabından yapılan duyuruda açıklamanın saat 11:00’de yapılacağı bildirildi. Bu açıklama İstanbul Taksim’de yapılacak.

Avukatların açıklaması sonrası ise 200 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’in mesajı saat 13:00’te paylaşılacak. Açlık grevindeki HDP’li vekillerden Tayip Temel’i duyurusuna göre bu mesaj da Diyarbakır’da paylaşılacak.

Açlık grevleri ve ölüm oruçları devam ederken İmralı’ya 20 gün arayla ikinci kez giden avukatların yapacağı açıklama merakla bekleniyor.

Asrın Hukuk Bürosu geçtiğimi günlerde görüşmeye ilişkin bir duyuru paylaşmış ve Abdullah Öcalan’ın açlık grevi eylemine dair beyan ettiği görüşlerin eylemcilere iletildiğini belirtilmişti.

Avukatlar yaptıkları yazılı duyuruda, ‘bu tartışmanın sonuçlanması sonrası vakit kaybetmeksizin açıklama yapılacağını’ bildirmişti. Bilginin kendisine iletildiğini belirten bugün tam 200 gündür açlık grevinde olan HDP Milletvekili Leyla Güven de “En kısa zamanda bizler de görüşlerimizi kamuoyu ile paylaşacağız” demişti.

Avukatların duyurusu ve Güven’in yaptığı açıklamanın ardından gözler eylemcilerin vereceği kararda.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Meteoroloji'den sağanak uyarısı
Sonraki Haber
Onay verildi: Kuzey Marmara projesi için Ballıkayalar'dan otoyol geçecek