Ana SayfaGüncelRabia Naz’ın babasını ‘akıl hastanesi’ne kapatmak isteyen kişi AKP’li Canikli’ymiş

Rabia Naz’ın babasını ‘akıl hastanesi’ne kapatmak isteyen kişi AKP’li Canikli’ymiş

HABER MERKEZİ – Şaban Vatan’ın Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne yatırılması kararının, AKP’li Nurettin Canikli’nin şikayeti sonucu alındığı ortaya çıktı.

Giresun Eynesil’de evinin önünde 11 yaşındayken şüpheli şekilde yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan’ın ölümü henüz aydınlatılmazken, Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan Samsun Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne yatırılmıştı.

Vatan’ın hastaneye yatırılması kararının eski Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin şikayetleri sonucu alındığı ortaya çıktı.

Söz konusu tutanağı Rabia Naz’ın ölümü olayını takip eden gazeteci Metin Cihan paylaştı.

Tutanakta baba Vatan’a, eski Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu ve AKP’li Nurettin Canikli’ye hakaret edip etmediği soruları yöneltildiği görülüyor.

Ne oldu?

Giresun’un Eynesil ilçesinde 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, 13 Nisan 2018 tarihinde evinin önünde yaralı halde bulundu.

Hastaneye kaldırılan çocuk yaşamını yitirirken, ölüm sebebinin intihar ya da yüksekten düşme olduğu öne sürüldü. Ancak hazırlanan adli tıp raporunda ölümün yüksekten düşme değil ‘bedensel travma’ sonucu gerçekleştiği kaydedildi.

Aile de çocuklarına otomobil çarptığını, yaralı halde evin önüne bırakıldığını söyledi.

Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan ise “Kızım trafik kazası geçirmiş. Ama geçirdiği trafik kazası ölümü ile sonuçlanacak kaza değil. Çarpanlar evimin yanına bırakarak teras kattan atlayıp intihar etmiş gibi bir hava vermeye çalıştılar. Kızım kan kaybından öldü” dedi.

Şaban Vatan, ağabeyi Muhammet Vatan’ın şikayeti üzerine savcılığın talimatıyla Mart ayında akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için psikiyatri servisine sevk edildi.

Muhammet Vatan kardeşinin kendisini öldürmekle tehdit ettiğini ileri sürerken, Şaban Vatan ağabeyinin “para karşılığında Rabia Naz Vatan’ın ölümünü örtbas etmeye çalışmakla” suçladı.

Giresun Sulh Ceza Mahkemesi ise Rabia Naz Vatan’ın ölümünü araştıran baba Şaban Vatan’ın akıl sağlığının yerinde olup olmadığını tespit edilmesini istedi. Karara göre de Şaban Vatan’ın Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne gözlem altında tutulma kararı kesinleşti.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Elazığ'da malzeme taşıyan traktör devrildi: Bir işçi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Gece bilir "sabahın bir sahibi'nin var" olduğunu...* - Celalettin Can