Ana SayfaGüncelRabia Naz’ın ölümü: AKP’li Nurettin Canikli’den Şaban Vatan’a dava

Rabia Naz’ın ölümü: AKP’li Nurettin Canikli’den Şaban Vatan’a dava

HABER MERKEZİ –  AKP’li Nurettin Canikli, Giresun’un Eynesil ilçesinde 11 yaşındayken şüpheli şekilde yaşamını yitiren Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan’a ‘iftira’ ve ‘hakaret’ davası açtı. Şaban Vatan, Canikli’yi kızının ‘ölümü olayının üzerini kapatmakla’ suçluyordu.

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Nurettin Canikli, Giresun’un Eynesil ilçesinde evinin önünde yaralı halde bulunduktan sonra kaldırıldığı hastanede yaşamını yitiren 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan’ın babası Şaban Vatan’a dava açtı.

Canikli, Vatan’ın kendisine sosyal medyadan yaptığı suçlamalar nedeniyle ‘hakaret’ ve ‘iftira’ davası açtığını duyurdu.

“Uzun bir süre babanın acılı olduğu ve acısından dolayı bu tür davranışları sergilediğini düşünerek, dava açmadım. Hatta ilk etapta açtığım davayı da geri çektim. Ancak devam eden ve dayanılmaz boyutlara ulaşan iftira ve hakaretlerine karşı hukuki yola başvurmak ve bunlarla ilgili olarak dava açmak benim için zaruri hale gelmiştir. Baba Şaban Vatan daha da ileri giderek T.C. kimlik numaramı sosyal medya hesabından ifşa etmiştir.”

Canikli ayrıca davanın ‘Rabia Naz Vatan’ın ölümüyle ilgili olarak babanın yaptığı paylaşım ve iddiaların engellenmesine yönelik olmadığını’ savundu.

‘Akıl hastanesi’ne kapatmak isteyen Canikli’ydi

AKP’li Canikli aynı açıklamasında CHP ve HDP’nin ardından kendisinin ve partisinin de olayı Meclis gündemine taşıdığını hatırlattı.

Fakat Canikli, Şaban Vatan’ın Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne yatırılması kararında adı geçen isimlerden biriydi.

Rabia Naz Vatan’ın ölümü olayını takip eden gazeteci Metin Cihan’ın paylaştığı tutanaklarda da kararın Canikli ve eski Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu’nun şikayetleri sonucu alındığı ortaya çıkmıştı.

Şaban Vatan, kızına Somuncuoğlu’nun yeğeninin kullandığı otomobilin çarptığını söylerken, AKP’li Nurettin Canikli’nin devreye girmesiyle olayın üstünün kapatıldığını iddia ediyor.

Ne oldu?

Giresun’un Eynesil ilçesinde 11 yaşındaki Rabia Naz Vatan, 13 Nisan 2018 tarihinde evinin önünde yaralı halde bulundu.

Hastaneye kaldırılan çocuk yaşamını yitirirken, ölüm sebebinin intihar ya da yüksekten düşme olduğu öne sürüldü. Ancak hazırlanan adli tıp raporunda ölümün yüksekten düşme değil ‘bedensel travma’ sonucu gerçekleştiği kaydedildi.

Aile de çocuklarına otomobil çarptığını, yaralı halde evin önüne bırakıldığını söyledi.

Rabia Naz’ın babası Şaban Vatan ise “Kızım trafik kazası geçirmiş. Ama geçirdiği trafik kazası ölümü ile sonuçlanacak kaza değil. Çarpanlar evimin yanına bırakarak teras kattan atlayıp intihar etmiş gibi bir hava vermeye çalıştılar. Kızım kan kaybından öldü” dedi.

Şaban Vatan, ağabeyi Muhammet Vatan’ın şikayeti üzerine savcılığın talimatıyla Mart ayında akıl sağlığının yerinde olup olmadığının tespiti için psikiyatri servisine sevk edildi.

Muhammet Vatan kardeşinin kendisini öldürmekle tehdit ettiğini ileri sürerken, Şaban Vatan ağabeyinin “para karşılığında Rabia Naz Vatan’ın ölümünü örtbas etmeye çalışmakla” suçladı.

Giresun Sulh Ceza Mahkemesi ise Rabia Naz Vatan’ın ölümünü araştıran baba Şaban Vatan’ın akıl sağlığının yerinde olup olmadığını tespit edilmesini istedi. Karara göre de Şaban Vatan’ın Samsun Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi’ne gözlem altında tutulma kararı kesinleşti.

Vatan’ın hastaneye yatırılması kararının eski Eynesil Belediye Başkanı Coşkun Somuncuoğlu ve AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin şikayetleri sonucu alındığı ortaya çıktı.

Previous post
Çoğunluk HDP'deydi ama: Tatvan’da HDP’li 9 belediye meclis üyesi görevden uzaklaştırıldı
Next post
Siyasi inisiyasyon: İstanbul Havalimanı ve Arnavutköy ilçesi