Ana SayfaGüncelSaadet Partisi İstanbul seçimine gireceğini açıkladı

Saadet Partisi İstanbul seçimine gireceğini açıkladı

HABER MERKEZİ – Saadet Partisi, “23 Haziran 2019 seçimlerine Saadet Partisi olarak Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Necdet Gökçınar ile devam etmeye karar vermiş bulunmaktayız” dedi.

Saadet Partisi, 23 Haziran’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine gireceğini açıkladı.

Yazılı bir açıklama yayımlayan partinin Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararını “Yüksek Seçim Kurulu’nun hukuk kurallarını, kendi içtihatlarını ve teamülleri hiçe sayarak vermiş olduğu İstanbul seçimlerini iptal ve yenileme kararıyla ülkemiz yeni bir süreçle yeni bir tercihle karşı karşıya bırakılmıştır” ifadeleriyle eleştirdi.

Karamollaoğlu ayrıca, “İlgili kurullarımızla yaptığımız geniş istişareler, kamuoyu eğilimleri ve ülke gerçeklerini göz önünde bulundurarak 23 Haziran 2019 seçimlerine Saadet Partisi olarak Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Necdet Gökçınar ile devam etmeye karar vermiş bulunmaktayız” dedi.

DSP adayı İstanbul seçimlerinden çekilmişti

YSK’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin iptaline ve 23 Haziran’da yenilenmesine karar vermesi sonrası DSP adayı Muammer Aydın ise seçimlere katılmayacağını açıklamıştı.

Aydın, “Partimiz başka bir aday göstermiyor. İstanbul’da seçim bitmiştir. Ekrem İmamoğlu seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayıdır bize göre” açıklaması yapmıştı.

DSP’nin 31 Mart’ta aldığı oy, seçimde kazananı belirleme potansiyeli taşıyor.


30 bin oyu vardı: DSP adayı da İstanbul seçimlerinden çekildi

Previous post
Buldan: 23 Haziran bir referandumdur, HDP kazandırmaya devam edecek
Next post
Sistematik şiddete maruz kalmıştı: Eşini öldüren Aylin Işık’a 15 yıl hapis cezası