Ana SayfaToplumsal CinsiyetSistematik şiddet uygulayan eşini öldüren Havva Zor’un davası görüldü

Sistematik şiddet uygulayan eşini öldüren Havva Zor’un davası görüldü

HABER MERKEZİ – Kendisine sistematik şiddet uygulayan ve kızını cinsel istismara maruz bırakan eşi Mikail Zor’u öldüren Havva Zor’un yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı. Havva’nın avukatları, müvekkillerinin meşru müdafaa hakkını kullandıklarını söyledi.

Kendisine ve çocuklarına sistematik şiddet uygulayan eşi Mikail Zor’u özsavunma uygulayarak öldüren Havva Zor hakkında “kasten öldürme” suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşması İskenderun Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Hakkında müebbet hapis cezası istenen ve tutuklu yargılanan Havva, avukatlarıyla birlikte duruşma salonunda hazır bulundu.

Duruşmada savunma yapan Havva, evlendiği günden bu yana Mikail Zor’un hem kendisine hem de çocuklarına şiddet uyguladığını anlattı.

Havva, Mikail Zor’un kızına cinsel istismarda bulunduğunu da söyledi.

Olayın yaşandığı gün, cinsel istismara karşı çıktığı için darp edildiğini ve Mikail Zor’u av tüfeğiyle vurmak zorunda kaldığını ifade eden Havva, “Çaresizdim. Kızım cinsel istismara maruz kalmıştı. Mikail, istismarı da kabul etti. Bunun üzerine ben de silahla vurmak zorunda kaldım” dedi.

Havva’nın meşru müdafaa hakkını kullandığını belirten avukatı Mehtap Sert, olayda kasıt olmadığını vurguladı.

Tanıklar da Havva ve çocuklarının sürekli olarak şiddete maruz bırakıldığını söyledi.

Mahkeme heyeti, dosyadaki eksiklerin giderilmesini için duruşmayı 1 Temmuz’a erteleyerek, Havva’nın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Duruşma sonrası adliye önünde bir araya gelen İskenderun Kadın Platformu üyeleri, Havva’nın meşru müdafaa hakkından yararlanmasını ve serbest bırakılmasını istedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Açlık grevlerini izleyen heyet: 'Bayram gerekçesi' ile tutukluların sevkleri yapılmıyor
Sonraki Haber
"Kürdüz" dediği için öldürülen Sakçı davası: Avukatların tüm taleplerine ret