Ana SayfaToplumsal CinsiyetSistematik şiddete karşı özsavunmasını kullanan Name Öztürk’e 10 yıl hapis

Sistematik şiddete karşı özsavunmasını kullanan Name Öztürk’e 10 yıl hapis

HABER MERKEZİ – İstinaf Mahkemesi, kendisini sistematik şiddete maruz bırakan ve öldürmeye çalışan Kazım Aydemir’i özsavunmasını kullanarak öldüren Name Öztürk’e “haksız tahrik” indirimi yaparak 10 yıl hapis cezası verdi.

Kendisine sistematik şiddet uygulayan ve son olarak silahla öldürme girişiminde bulunan eski eşi Kazım Aydemir’i meşru savunma hakkını kullanarak öldüren Name Öztürk’ün tutuklu yargılandığı davanın karar duruşmasında 12 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştı.

Avukatların itirazı üzerine karar İstinaf Mahkemesi’ne taşınmış ve 15 Mayıs’ta yapılan duruşmada Name, tahliye edilmişti.

İstinaf mahkemesi Name için kararını açıkladı.

İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi’nde bugün yapılan duruşmada Name’ye ‘haksız tahrik’ indirimi uygulanarak 10 yıl hapis cezası verildi.

Ne olmuştu?

İstanbul Tuzla’da yaşayan Name Öztürk evliliği boyunca kendisini sistematik şiddete maruz bırakan eşi Kazım Aydemir’den boşanmıştı.

Ancak şiddet bundan sonra da devam etmiş ve son olarak Aydemir, Name’yi silahla öldürmeye teşebbüs etmiş kadın da buna karşılık kendisini korumak için eski eşini öldürmüştü.

Bunun üzerine tutuklanan Name, mahkemede verdiği ifadesinde, boşanmadan önce şiddet gördüğünü, iki defa bunun için polise gittiğini, polislerin ‘bir de eşinle konuşalım’ dediğini, sonrasında ise şiddetin daha da arttığını aktarmıştı.

Name ifadesinde, Aydemir tarafından sistematik şiddetin yanı sıra cinsel saldırıya da maruz kaldığını belirterek, “Eşim hamile olmama rağmen bana fiziksel şiddet uyguluyordu” demişti.

Karar duruşmasından önceki duruşmada mütalaasını veren savcı, Name’nin “meşru müdafaa” hakkını kullandığını söylemişti.

Karar duruşmasında ise mahkeme, Name’ye 12 yıl 6 ay hapis cezası verilmiş, mahkeme heyetindeki kadın hakim ise karara şerh düşerek, beraat kararı verilmesini istemişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bartın'da yaşayan Hatice Dabaz oğlu tarafından öldürüldü
Sonraki Haber
AP seçimlerinde bugün: Oy verme işlemi sürüyor, Hollanda’da İşçi Partisi lider