Ana SayfaGüncelTemelli’den ‘HDP seçimde ne yapacak?’ diyenlere yanıt

Temelli’den ‘HDP seçimde ne yapacak?’ diyenlere yanıt

HABER MERKEZİ –HDP Eş Genel Başkanı Temelli, “Faşizmle uzlaşma olmaz” diyerek, önümüzdeki seçimde partisinin ne yapacağı mesajını verdi. “23 Haziran’da HDP ne yapacak” diyenlere de seslenen Temelli, “Herkes ‘Tecrit için ne yapacağım, demokrasi için ne yapacağım’ diye düşünüp sormalıdır. Biz nasıl 31 Mart’ta mücadele ettiysek 23 Haziran’da da mücadele edeceğiz” diye konuştu.

Partisinin İstanbul İl Örgütü’nün Şişli’de bulunan Cemil Candaş Kültür Merkezi’nde düzenldiği “Adalet ve Barış İçin Demokrasi İttifakı Çalıştayı”nda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, 23 Haziran seçimine dair mesajlar verdi.

Konuşmasında devam eden açlık grevleri ile ölüm oruçlarını hatırlatan Temelli, bu gündem üzerinden seçimlere ilişkin açıklamalarda bulundu.


Açlık grevleri ve ölüm oruçları: Kan kusanlar var, koğuşlar basılıyor, TTB uyarıyor


“Faşizmle uzlaşma olmaz” diyen Temelli, “23 Haziran’da bir kez daha bunları yeneceğiz. 23 Haziran seçimleri bizim için demokrasi mücadelesidir” dedi.

‘Demokrasi İttifakı’ vurgusunu yineleyen Temelli, “Herkesi siyasete davet ediyoruz” dedi ve muhalefete şu çağrıyı yaptı:

“Gelin siyaset yapalım. Gelin birlikte mücadele edelim. Bunu tecride karşı çıkarak, beyaz tülbentli annelerle kol kola girerek yapabiliriz. Onurlu bir barış için mücadele edeceğiz. Demokrasi İttifakı’nda buluşarak, Türkiye’nin önünü bir kez daha açacağız.
“Önümüzde bir seçim var. Her seçimde olduğu gibi bu seçimlerde de Kürtlerin ne yapacağı merak ediliyor. Şimdi söylerim ama terbiyem müsaade etmiyor. Kürtlerin sadece seçimlerde ne yaptığına değil 40 yıldır ne yaptığına bakın. Nasıl 31 Mart’ta mücadele ettiysek, 23 Haziran’da da mücadele edeceğiz. Özgürlük, demokrasi kazansın diye gerekeni yapacağız. Herkes ‘HDP ne yapacak?’ diyor. Herkes ‘Tecrit için ne yapacağım, demokrasi için ne yapacağım’ diye düşünüp sormalıdır.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
8 gündür kayıp olan 3 yaşındaki çocuğun cansız bedeni derede bulundu
Sonraki Haber
Kars'ta arazi kavgası silahlı çatışmaya dönüştü, 6 kişi öldü