Ana SayfaGüncelYıldırım kardeşler davası: Yarınki duruşmada savcılık mütalaası bekleniyor

Yıldırım kardeşler davası: Yarınki duruşmada savcılık mütalaası bekleniyor

HABER MERKEZİ – Silopi’de bir polis panzerinin evlerine girmesi sonucu hayatını kaybeden Yıldırım kardeşlerin ölümüne neden olan polislerin yargılandığı davanın 9’uncu duruşması yarın yapılacak. Duruşmada savcının mütalaasını açıklaması bekleniyor.

Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde 3 Mayıs 2017 gecesi uykudaki 7 yaşındaki Muhammed ile 6 yaşındaki kardeşi Furkan Yıldırım’ın ölümüne neden olan zırhlı aracın sürücüsü polis Ömer Yeğit ve onu görevlendiren amiri Murat Maden hakkında açılan davanın 9’uncu duruşması yarın yapılacak.

Cizre 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek davada, tutuksuz yargılanan iki polis hakkında “taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma” suçundan 2 yıldan 15’er yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Davanın bugüne kadar görülen duruşmalarında tanıkların tamamı dinlenirken, avukat savunmaları da büyük oranda tamamlanmış durumda.

Duruşmalarda tanık olarak dinlenen polislerin neredeyse tümü olayın ardından disiplin soruşturması neticesinde ceza alan polis amiri Tuncay Taşdemir ve dönemin İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Erdoğan’ın ehliyetsiz araç kullanma görevlendirmesini yaptıklarını belirtmişti.

Yıldırım kardeşlerin avukatları da ısrarla söz konusu iki ismin davaya dahil edilmesini talep etmişti, ancak iki polis hakkında herhangi bir işlem başlatılmamıştı.

Davanın 2 Mayıs tarihli son duruşmasında söz alan sanık polisler yine dönemin İlçe Emniyet Müdürü Erdoğan’ı işaret etmiş, sanık polis Yeğit ise verdiği son savunmada yeniden göreve başladığını aktarmıştı.

Diğer yandan Yıldırım kardeşlerin avukatları, sanık polisleri “alt düzeyde tali kusurlu” gösteren rapora tepki göstererek, “Araç mı cezalandırılacak” diye sormuştu.

Mahkeme, avukatların yeniden rapor hazırlanması yönünde yaptığı talebi ise reddetmişti.

‘Savcı mütalaasını sunabilir’

Avukatlardan Rojhat Dilsiz, yeniden göreve başlayan zırhlı araç sürücüsü sanık polisin düşük cezaya çarptırılabileceğini belirterek, hak savunucularına “Ciddi bir kamuoyu oluşmalı” çağrısında bulundu.

Dilsiz ayrıca, yarın yapılacak dava duruşmasında savcılığın mütalaa verebileceğini ve son iki duruşmada davanın sonuçlanabileceğini aktardı.


Sanık polis yeniden göreve başlamış

2’nci raporda polis ve amiri ‘tali kusurlu’, tüm kusur panzerdeymiş


Mezopotamya Ajansı’ndan derledik.



Önceki Haber
Başrollerde Nicole Kidman ve Ansel Elgort var: “The Goldfinch”ten ilk fragman
Sonraki Haber
Türkiye’ye ABD'den bir S-400 uyarısı daha