Ana SayfaGüncelYSK’den AKP’nin KHK’lilerle ilgili ikinci itirazına da ret

YSK’den AKP’nin KHK’lilerle ilgili ikinci itirazına da ret

HABER MERKEZİ – YSK, AKP’nin KHK ile kamu görevinden ihraç edilenlerin seçmen olmaması talebiyle yaptığı ikinci itirazı da reddetti.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AKP ve MHP’nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimlerinin iptali talebiyle yaptığı olağanüstü itirazı görüşüyor.

Bugün başlayan görüşmeler sonucunda ilçe kurullarından gelen raporlar incelenerek nihai kararın verilmesi bekleniyor.

Kurul üyelerin vereceği bu karar ise kesin olacak ve itiraz edilmeyecek.

AKP’nin ‘KHK’ itirazına bir ret daha

İstanbul yerel seçim sonuçlarında nihai kararın verileceği süreç devam ederken, AKP Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) kamu görevinden ihraç edilenlerin seçmen olmaması yönündeki itirazını YSK’ye iletti.

NTV’nin haberine göre YSK, AKP’nin itirazını ikinci kez reddetti. Karar, oy çokluğuyla alındı.

AKP’nin seçimin iptal gerekçelerinden biri olması iddiasıyla yaptığı KHK itirazı, 23 Nisan’da da YSK tarafından reddedilmişti.

KHK’lilerin oy kullanma hakkının olmadığını iddia eden AKP, daha önceki seçimler için böyle bir itirazda bulunmamıştı.

AKP ve MHP’nin itirazları

Yüksek Seçim Kurulu’nun  CHP adayı Ekrem İmamoğlu’nun kazandığı İstanbul seçimlerine dönük AKP ile MHP’nin yaptığı olağanüstü itirazlarla ilgili son kararı için görüşmeler bugün başladı.

YSK, AKP’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Büyükçekmece seçim sonuçlarına yaptığı olağanüstü itirazlar ile MHP’nin Maltepe ilçesi ve İstanbul’un tümü için yaptığı olağanüstü itirazlarla ilgili bazı ara kararlar vermişti.

AKP’nin KHK ile ihraç edilen seçmenlerin oy kullanmamasına yönelik itirazını reddeden YSK, 41 bin 132 kısıtlı seçmen olduğu iddiasının ise araştırılmasına karar vermişti.

YSK ayrıca, memur statüsünde olmayan sandık kurulu üyelerine ilişkin iddiaların da araştırılmasını istemişti.

Yine YSK, Maltepe İlçe Seçim Kurulu’ndan, MHP’nin sandık kurulu başkan ve üyeleriyle ilgili olağanüstü itirazındaki iddiaları araştırmasını talep etmişti.

Previous post
8 yıl sonra avukatlarıyla görüşen Öcalan'dan mesaj
Next post
Açlık grevindeki tutuklulardan 'eyleme devam' kararı