Ana SayfaGüncel5 gündür kayıp: “Engin Eroğlu nerede, hükümet neden sessiz?”

5 gündür kayıp: “Engin Eroğlu nerede, hükümet neden sessiz?”

HABER MERKEZİ – Dersim’de hayvanlarını otlatmak için evden çıkan ve kendisinden bir daha haber alınamayan 28 yaşındaki Engin Eroğlu’nu arama çalışmaları sürüyor. Aileyi ziyaret eden HDP Milletvekili Feleknas Uca, Eroğlu’nun bulunması için daha etkili ve profesyonel su altı arama ekiplerinin çalışma yürütmesi gerektiğini söylüyor. Konuyu Meclis’e taşıyan bir diğer HDP’li Alican Önlü ise yetkililere soruyor: “Dersim’in hemen her noktasında giriş-çıkışlar kontrol halindeyken, Munzur vadisinin dahi içinde sayısız kamera ve teknolojik araçlarla donatılmışken Engin’e ne olduğuna dair kamuoyu vicdanını rahatlatacak bir açıklama neden yapılmamaktadır?”

Dersim’in Ovacık ilçesine bağlı Yaylagünü Köyü’nde hayvanlarını otlatmak için evden çıkan ve kaybolan Engin Eroğlu’nun akıbeti halen bilinmiyor.

Eroğlu’nun bir otobüsün çarpması sonucu Munzur Nehri’ne düştüğü tahmin ediliyor ancak kendisinden hala bir iz yok.


Günlerdir kayıp: Engin Eroğlu’na ‘araç çarpmış olabilir’


15 Haziran’dan bu yana kayıp olan Eroğlu’nu arama çalışmaları sürerken HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca ile CHP Dersim Milletvekili Polat Şaroğlu, Eroğlu ailesini ziyaret etti.

Ovacık ilçesine bağlı Yaylagünü Köyü’nde yaşayan aile ziyaret eden Uca ve Şaroğlu, destek sundukları aileden olay hakkında ve yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Aile ziyaretinin ardından HDP Batman Milletvekili Uca, Engin Eroğlu’nun kaybolduğu yere giderek incelemelerde bulundu.

Uca aileden aldığı bilgiler doğrultusunda olayın takipçisi olacaklarını belirterek, Eroğlu’nun bulunması için daha etkili ve profesyonel su altı arama ekiplerinin bölgede çalışma yürütmesi gerektiğini ifade etti. Uca, bunun için yetkililer nezdinde girişimlerde bulunacaklarını kaydetti.

Halk ve AFAD ekiplerinin katılımıyla Eroğlu’nu arama çalışmaları Munzur kıyısında sürüyor.

Konu Meclis gündeminde

Öte yandan konu Meclis’in gündemine de taşındı. HDP Dersim Milletvekili Alican Önlü, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya sorular yöneltti.

Konuya ilişkin verdiği önergesinde Eroğlu’nun bir yolcu otobüsünün çarpması sonucu Munzur Nehri’ne düştüğü yönünde basına yansıyan iddiaları hatırlatan Önlü, şu ana kadar hala Eroğlu’nun bedenine ulaşılamadığını söytledi.

Bu durumum ‘bazı haklı soruları da beraberinde getirdiğini’ ifade eden Önlü, şöyle devam etti: “Dersim’in hemen her noktasında giriş-çıkışlar kontrol halindeyken, Munzur vadisinin dahi içinde sayısız kamera ve teknolojik araçlarla donatılmışken Engin’e ne olduğuna dair kamuoyu vicdanını rahatlatacak bir açıklama neden yapılmamaktadır?”

Önlü, Soylu’nun yanıtlaması istemiyle de şu soruları yöneltti:

  • Engin Eroğlu’nun otobüs çarpması sonucu Munzur nehrine düştüğü iddialarını kanıtlayacak bilgiler neden hala kamuoyuyla paylaşılmamaktadır?
  • Otobüsün Engin Eroğlu’na çarptığı iddia edilen bölgede alınan kan örnekleriyle Engin Eroğlu’nun kan örnekleri uyuşmakta mıdır?
  • Kaza dışındaki ihtimaller üzerine herhangi bir çalışma yapılmakta mıdır? Neden kaza dışındaki ihtimaller göz ardı edilmektedir? Engin Eroğlu’nun kaçırılma, kasten öldürülme ya da yaşama ihtimalleri üzerine herhangi bir soruşturma yürütülmekte midir? Pertek ve Mazgirt’te yaşanan cinayetlerde göz önüne alındığında cinayet ihtimali üzerine bir soruşturma yapılmakta mıdır?
  • Engin Eroğlu’na çarptığı belirtilen otobüsün içindeki bir yolcunun elinde bulunan görüntüler neden kamuoyuyla paylaşılmamaktadır? Bu görüntülerde Engin Eroğlu görünmekte midir?
  • Şu ana kadar ne kadarlık bir alanda arama kurtarma çalışmaları sürmektedir? Bu çalışmalara kaç profesyonel ekip katılmıştır? Bu ekipler bu tür arama kurtarma çalışmaları yapacak yeterli donanıma sahipler midir?
  • Arama kurtarma çalışmalarına neden hala su altı komandoları katılmamaktadır? Bakanlık olarak bu yönde bir talepte bulunacak mısınız?



Önceki Haber
Yeni Yaşam’ın yazı işleri müdürüne ilk duruşmada ceza talebi
Sonraki Haber
Temelli: Önümüzdeki döneme bir geçiş dönemi olarak bakıyoruz