Ana SayfaGüncelAltyazı Sinema Derneği kuruldu

Altyazı Sinema Derneği kuruldu

HABER MERKEZİ – Altyazı Sinema Dergisi sinema kültürünün organik bir parçası olarak gerçekleştirdiği sinema seminerlerini, festivallerle işbirliği içerisinde düzenlediği etkinlikleri, film gösterimlerini ve sohbetlerini bundan sonra kurduğu dernek çatısı altında gerçekleştirecek.

2001 yılında kurulan Altyazı Sinema Dergis,i yolculuğunu Mart 2019’da kurulan Altyazı Sinema Derneği ile sürdürecek.

Dergi kapsamında uzun yıllardır düzenlen sinema seminerleri, festivallerle işbirliği içerisinde düzenlenen etkinlikler, film gösterimleri ve sohbetler artık dernek çatısı altında gerçekleşecek. Altyazı Sinema Derneği’nin Beyoğlu’ndaki yeni mekânında sinema ve çevresinde şekillenen birçok alanda etkinlikler düzenlenecek.

Sinemada ifade özgürlüğü ve hak ihlallerini merkezine alacak olan “Altyazı Fasikül: Özgür Sinema” başlıklı ek dosya, iki aylık olarak yayımlanacak. Ek dosya, Altyazı Sinema Dergisi’yle beraber ücretsiz dağıtılacak.

Altyazı hakkında

2001 yılının Ekim ayında fotoğraf sanatı dergisi Geniş Açı’nın desteği ile herhangi bir yayın grubuna dahil olmadan yayınlanmaya başlayan dergi, 2003 yılında Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi’nin bünyesine dahil olur.

Altyazı Aylık Sinema Dergisi’nin; genel yayın yönetmenliğini Fırat Yücel, yazı işleri müdürlüğünü ise Berke Göl yapıyor.

Herhangi bir yayın grubuna dâhil olmayan dergi, “Sinema üzerine düşünen bir dergi” fikrini benimsiyor.

Türkiye’de gösterime giren filmlerle ilgili yorum odaklı yazılara, kısa film, belgesel ve deneysel sinema gibi bölümlere yer veriyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
HDP’den Öcalan’ın mektubu ve iddialara ilişkin 9 maddelik açıklama
Sonraki Haber
Evli olduğu kadını öldüren Tolga Demirbozan'ın cezasında 'takdir indirimi'