Ana SayfaToplumsal Cinsiyet‘Amacım öldürmek değildi, ölmemekti’: Özsavunma kullanan kadına tahliye

‘Amacım öldürmek değildi, ölmemekti’: Özsavunma kullanan kadına tahliye

HABER MERKEZİ – Antalya’da kendisini boğmaya çalışan erkeği özsavunmasını kullanarak öldüren Nurcan isimli kadın yargılandığı davanın duruşmasında “Amacım öldürmek değildi, ölmemekti” dedi ve tahliye edildi.

Antalya’nın Kepez ilçesinde geçtiğimiz yıl 4 Haziran’da 28 yaşındaki Nurcan S., sevgilisi Cengiz Aydın tarafından saldırıya uğradı.

Polisi arayarak yardım isteyen Nurcan, Aydın’ın kendisini boğmaya çalışması üzerine meşru savunma hakkını kullanarak öldürdü.

Nurcan’ın çağırdığı sağlık ekipleri Aydın’ın cenazesini kaldırırken, kadın tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Nurcan’ın Antalya 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davanın duruşması yapıldı.

Kadının avukatı Serap Ertuğrul, olay öncesi Aydın’ın sanık Nurcan’a ağır hakaretlerde bulunduğunu, bunun da dosyalara delil olarak yansıdığını söyledi ve yaşananları anlattı:

“Eğer maktul kapıyı kırıp saldırmasaydı böyle bir şey olmayacaktı. Müvekkilim olayın sadece taksir kısmında sorumluluk almıştır. Zaten müvekkilimin kapıyı kıracak güce sahip birine bıçak sallaması mümkün değildir. 112 ekibi müvekkilimin çağrısıyla eve geldiler. Olay öncesinde ve sonrasında ihbarlarda bulunuyor. Onun korku ve paniğin göz önünde bulundurulmasını ve müvekkilimin beraatını talep ediyorum.”

‘Amacım öldürmek değil ölmemekti’

Ardından söz alan Nurcan da avukatının beyanların katıldığını belirterek, “Amacım öldürmek değildi, ölmemekti” dedi.

“Cengiz iriyarı güçlü bir insandı zaten benim ona gücüm yetmez. Ben o gece elimden gelen her şeyi yaptım. Ailesinden yardım istedim. Babası kapıya kadar geldi ama bırakıp gitti. Elimden geldiğince tampon yaptım. Ama Cengiz’i çevirmeye gücüm yetmedi. En başından beri söylediğim gibi. Bıçağı ben saplamadım. Şayet ben saplamış ve saldırmış olsaydım benim her tarafım kan olurdu. Üstümde başımda kan bile yoktu.”

Cezada indirim ve tahliye

Mahkeme heyeti, Nurcan’ın cinayeti ağır tahrik altında işlediğini kabul ederek, ilk olarak cezanın 6 yıla indirilmesine karar verdi.

İyi hal indirimi ile cezası 5 yıl düşürülen Nurcan’ın tutukluluğunun göz önünde bulundurulmasıyla birlikte tahliyesine karar verildi.

‘Böyle kararlara ihtiyaç var’

Antalya Kadın Platformu Bileşeni Selma Yavuz, verilen kararın sevindirici olduğunu söyledi.

Böyle kararlara ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Yavuz, “Umut ederdik ki bu karar Nevin Yıldırım için de alınsın. O da kendini savundu. Ama ne yazık ki müebbetle cezalandırıldı. Nurcan gibi örneklerimiz var. Kadınlar öldürmek için değil ölmemek için bu duruma geliyorlar” diye konuştu.




Önceki Haber
Bodrum'da mültecileri taşıyan tekne battı: 12 kişi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Nijerya'da silahlı saldırı: 35 ölü