Ana SayfaGüncelAvukatları görüşmenin detaylarını ve Öcalan’ın mesajını paylaştı

Avukatları görüşmenin detaylarını ve Öcalan’ın mesajını paylaştı

HABER MERKEZİ – Öcalan’ın dün devletin yayın organı AA tarafından yayınlanan mektubuna ilişkin Asrın Hukuk Bürosu’ndan açıklama geldi. Açıklamada servis edilen haberlere ve yine Öcalan’la görüştüğünü söyleyen Ali Kemal Özcan’ın beyanlarına yanıt var. Dün servis edilen haberlerde öne çıkarılan “tarafsızlık” vurgusuna karşın Öcalan’ın “HDP’de vücut bulan demokratik ittifak anlayışının güncel seçim tartışmalarına taraf ve payanda yapılmaması gerektiğini ifade ettiği”nin ve bununla da “toplumsal uzlaşıyı” kast ettiğinin altı çiziliyor.

PKK lideri Abdullah Öcalan’ın avukatları, müvekkilleri ile 18 Haziran’da İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nde yaptıkları dördüncü görüşmenin detaylarını kamuoyuyla paylaştı.

Asrın Hukuk Bürosu yazılı olarak yaptığı açıklamanın yanı sıra Abdullah Öcalan’ın gönderdiği mektubu da ek olarak sundu.

Avukatların açıklamasında, dün ilkin AA tarafından servis edilen haberlere ve yine İmralı’da Öcalan’la görüştüğünü söyleyen Doç. Dr. Ali Kemal Özcan’ın beyanlarına yanıt var.

Avukatlar açıklamanın bugüne sarkmasının nedenini “2 Mayıs tarihinden bu yana gerçekleşen tüm görüşmelerde uyguladığımız üzere, müvekkilimizin mesajlarını önce muhataplarıyla akabinde kamuoyu ile paylaşan bir tutum içerisindeyiz” sözleriyle izah ediyor.

Dün servis edilen haberlerde öne çıkarılan “seçimlerde tarafsızlık” vurgusuna karşın ise Öcalan’ın “HDP’de vücut bulan demokratik ittifak anlayışının güncel seçim tartışmalarına taraf ve payanda yapılmaması gerektiğini ifade ettiği” ve bununla da “toplumsal uzlaşıyı” kast ettiği belirtiliyor.

Asrın Hukuk Bürosu’nun açıklamasının tamamı şöyle:

Öcalan: HDP kendi yolunu korumalı

Asrın Hukuk Bürosu bu açıklamanın akabinde ise Öcalan’ın 18 Haziran 2019 tarihli mektubunu paylaştı.

Öcalan bu mektubunda ‘Üçüncü Yol’ vurgusunda bulunurken, HDP’ye “şimdiye kadar olduğu gibi seçimlerde tarafsız çizgisinde ısrar etmeli” telkininde bulunuyor.

Öcalan’ın avukatları tarafından paylaşılan mektubunun tamamı şöyle:

 

Öcalan’la görüşmeler

Öcalan’la kardeşi Mehmet Öcalan, 11 Eylül 2016 tarihinden bu yana 12 Ocak ve 5 Haziran tarihlerinde görüşme gerçekleştirebilmişti.

Diğer yandan Asrın Hukuk Bürosu avukatları, HDP Milletvekili ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven öncülüğünde yürütülen açlık grevi ve ölüm orucu eylemleri sonucu 8 yıl aradan sonra 2 Mayıs, 22 Mayıs ve 12 Haziran tarihlerinde İmralı’ya giderek, Öcalan’la görüşmeler gerçekleştirmişti.

İlk görüşmede, ülkenin ve bölgenin sorunlarına dair “çözüm deklarasyonu” niteliğinde 7 maddelik öneride bulunan Öcalan’ın ikinci görüşmede yaptığı çağrı üzerine 26 Mayıs’ta açlık grevi ve ölüm orucu eylemleri sonlandırılmıştı.

Üçüncü görüşmenin ardından ise avukatları Öcalan’ın mektup ve mesajlarını paylaşmıştı. Öcalan, eylemlerini sonlandıran açlık grevcilerine teşekkür ederek, “Gereken eleştiri ve özeleştiri sürecinden alınan dersler temelinde başarı temenni ediyorum” demişti.

Öcalan’ın avukatları ayrıca, tüm bu görüşmelerde müvekkillerinin seçim konusunu hiç gündeme getirmediğini bildirmişti.


Öcalan’ın devlet tarafından açıklanan mektubu üzerine – Abdulmelik. Ş. Bekir




Önceki Haber
ODTÜ’de ‘KYK yurdu’na karşı direniş 38'inci gününde
Sonraki Haber
İGA'dan İbrahim Layık'ın 'ölmeden önce iş çıkışı yapıldı' iddiasına yalanlama