Ana SayfaGüncelBahçeli’den 23 Haziran yorumu: İstanbul ehline emanet edilmemiştir

Bahçeli’den 23 Haziran yorumu: İstanbul ehline emanet edilmemiştir

HABER MERKEZİ – MHP lideri Bahçeli, 23 Haziran’da yenilenen seçimlere ilişkin yaptığı açıklamada, “İstanbul ehline emanet edilmemiştir. Bunun sonuçlarını da ileride görmemiz kuvvetle muhtemeldir” diye konuştu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda 23 Haziran’da yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini Ekrem İmamoğlu’nun 800 bin oy farkıyla kazanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkiye’nin “23 Haziran’da demokrasi dersi verdiğini” söyleyen Bahçeli, “Ama İstanbul ehline emanet edilmemiştir” dedi ve ekledi:

“Bunun sonuçlarını da ileride görmemiz kuvvetle muhtemeldir. İmamoğlu’nun ne yapıp yapmadığı kısa sürede belli olacaktır. İmamoğlu’nun bütün tasarruflarını yakinen takip edecek, gerekli notları alacağız.”

Konuşmasında CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na da isim vermeden tepki gösteren Bahçeli, “İstanbul’a konvoyla girişimizi geriye sarıp, İzmir Marşı ile vererek alaya alanlar bilmelidir ki yedikleri haram lokmalar, kırdıkları cevizler yeri geldiğinde boğazlarına duracaktır” dedi.

Bahçeli, seçimlerde HDP’nin stratejisinin tuttuğu yönündeki yorumlara ilişkin ise şu ifadeleri kullandı:

“İstanbul Türk milletinindir. 23 Haziran sonuçlarını yanlışa yorup şımaranlar hak ettiklerini mutlaka bulacaklar. ‘Galip HDP olmuş’ diyen köksüzler, ‘hem kazandık hem de kazandırdık’ diyen kimliksizler, ‘İstanbul seçiminin belirleyeni HDP olmuştur’ diyen temelsizler, bölücülüğünüzün, ‘Her şey çok güzel olacak’ sözü ile örtüleceğini düşünüyorsanız, yanıldığınızı, sizleri bekleyen acıklı akıbetin de bir gün gerçekleşeceğini bu gidişle görmeniz kaçınılmazdır.”

HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Çiçek: Oyun bozucu ve oyun kurucuyuz

Previous post
Süleyman Soylu'dan Mustafa Ceceli'ye: 'Hormonlu Domates'ler sahiplerini buldu
Next post
Afrin’de çatışma: Bir asker yaşamını yitirdi, beş asker yaralı