Ana SayfaGüncelBeş kişinin yaşamını yitirdiği zırhlı araç kazasında polise takipsizlik

Beş kişinin yaşamını yitirdiği zırhlı araç kazasında polise takipsizlik

HABER MERKEZİ – 2017 yılında Diyarbakır Lice’de zırhlı araçla otomobile çarparak beş kişinin ölümüne neden olan polis hakkında takipsizlik kararı verildi.

Diyarbakır’ın Lice ilçesinde, 2017 yılında zırhlı aracın karıştığı kaza sonucunda beş yurttaşın yaşamını yitirmesiyle ilgili Lice Cumhuriyet Savcılığı soruşturma başlattı.

Savcılık, Adli Tıp Kurumu’nun (ATK) otomobil araç sürücüsü Fikri Demirbaş’ın “asli kusurlu olduğu” yönündeki raporunu gerekçe göstererek soruşturma hakkında takipsizlik kararı verdi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, yaşamını yitiren Mevlüt Dağtaş’ın yakınlarının avukatı Hatice Demir ve diğer avukatlar, “kaza tutanağının gerçeğe aykırı tutulduğunu” belirtip, takipsizlik kararına ilişkin Sulh Ceza Hakimliği’ne itirazda bulundu.

Kamu davası açılması talebi reddedildi

Demir, dilekçesinde taleplerini, etkili ve yeterli bir soruşturmanın yürütülmesi için olay yerinde keşif yapılarak uzman bilirkişi raporunun hazırlanmasını, 72 A 0428 plakalı zırhlı araca ait güvenlik kameralarına ait görüntülerin kayıt altına alınması ve kendilerine de bir örneğinin gönderilmesini, Dakyanüs askeri üsse ait kamera görüntülerinin tespit edilmesi ve dosyanın İstanbul Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı’na gönderilerek rapor hazırlatılmasını sıralayarak şüpheli polis N.İ. hakkında kamu davasının açılmasını talep etti.

Soruşturma sürecinde kaza tespit tutanağına itiraz ettiklerini belirten avukat Demir, soruşturmanın eksik ve yetersiz yürütüldüğünü kaydetti.

Kazanın gerçekleşmesinden üç yıl sonra çıkan takipsizlik kararında, savcılık, ATK’nin asli kusurlu olarak tespit ettiği ve dosyada maktul sıfatıyla yer alan Fikri Demirbaş’ın, hayatta olmaması nedeniyle hakkında kamu davası açmaya yer olmadığına karar verdi.

Ne olmuştu?

Diyarbakır’ın Lice ilçesine bağlı Fis köyü civarında polise ait zırhlı araç, içinde sivillerin bulunduğu bir otomobile çarpmıştı.

Zırhlı aracın çarptığı araçtaki beş yurttaşın yaşamını yitirdiği, zırhlı araçtaki beş polisin de yaralandığı aktarılmıştı.

Zırhlı aracın çarptığı araçta bulunan ve hepsinin akraba olduğu öğrenilen Mahmut Öner , Mevlüt Dağtaş, Abdulhamit Dağtaş , Fikri Demirbaş ve annesi Zeynel Demirbaş Diyarbakır Yeniköy Mezarlığı’nda yan yana defnedilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Akşener: AK Parti için 'winter is coming'
Sonraki Haber
‘Karadeniz’in asi çocuğu’ Kazım Koyuncu aramızdan ayrılalı 14 yıl oldu