Ana SayfaGüncelBilimkurgunun kıyısında dolanan bir çocuk romanı: “Denek E.E.E.”

Bilimkurgunun kıyısında dolanan bir çocuk romanı: “Denek E.E.E.”

HABER MERKEZİ – “Küçük Cadı Şeroks” üçlemesinin yazarı Aslı Der’in yeni çocuk romanı “Denek E.E.E.” Günışığı Kitaplığı etiketiyle raflarda yerini aldı.

Yazar Aslı Der, “Denek E.E.E.” isimli yeni çocuk romanıyla okuru, rüyayla gerçek arasında felsefi bir yolculuğa çıkarıyor, bilimkurgunun kıyısında dolandırıyor.

Yapay zekâ alanındaki gelişmelere sürükleyici bir kurguyla yaklaşan yazar, çocuklukta sosyalleşmenin önemini, fazla korumacı aileleri, küresel ısınmadan göçlere kadar birçok güncel konuyu gülümseten bir dille anlatıyor.

Bilimsel bir deneyi öyküleştirirken, hem geleceği robotlarla paylaşmaya hazırlanan insanlığa ilişkin düşündürücü ipuçları veriyor, hem de sorumluluk bilincini ve vicdan kavramını tartışıyor.

Günışığı Kitaplığı etiketiyle raflarda yerini alan, editörlüğünü Mine Soysal’ın yaptığı kitabın konusu ise şöyle:

“Evde Eğitilen Ekim, kısaca E.E.E., zeki bir çocuktur. Bilime meraklı ailesinin yönlendirmesiyle katıldığı deneyde YAZ adlı robotla tanışır. Deneyin amacı, insanın sosyal etkileşimlerini ve becerilerini rüyalar yoluyla gözlemlemektir. Her seansta anlatacak yeni bir hikâye bulması gereken Ekim ilk kez, yaşadığı sitenin dışındaki mahalleyle tanışır. Artık onu beklenmedik keşifler, ummadığı arkadaşlıklar ve dünyanın geleceği için cevaplaması gereken sorular beklemektedir…”

Çocukların başucu kitaplarından “Küçük Cadı Şeroks” üçlemesinin yazarı Aslı Der hakkında daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Uzaklaştırma kararı da vardı: Cesur Köse kendisinden boşanan kadını vurdu
Sonraki Haber
Iğdır'da çatışma: Üç asker yaşamını yitirdi