Ana SayfaKitapBir köpeğin gözünden insan ve isyan

Bir köpeğin gözünden insan ve isyan

HABER MERKEZİ – Tutuklu siyasetçi ve yazar İdris Baluken, cezaevinden kaleme aldığı ikinci romanı “Oko” ile bir köpeğin gözünden insanı, sömürü düzenini ve buna isyanı anlatıyor. Dipnot Yayınları’ndan çıkan kitap 14 Haziran’da kitapçılarda olacak.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) tutuklu önceki dönem milletvekillerinden İdris Baluken, cezaevinde kaleme aldığı ikinci romanı 14 Haziran’da raflarda olacak.

Daha önce “Üç Kırık Dal”ı yazan Baluken’in son kitabının adı “Oko”. Yazarın bu kitabı da Dipnot Yayınları’ndan.

Tutuklu siyasetçi ve yazar son kitabında okuru bir köpeğin gözünden dünyaya bakmaya davet ediyor.

Romana adını da veren köpek Oko’yla beraber insana dair sömürgeciliğe, zulme, örülen sınırlara şahitlik eden okur, insana bir isyana da şahit oluyor.

“Köpekler, çok geçmeden, yuvalarından çıkan karıncalar misali saklandıkları yerden çıkmaya başladılar. Dünyanın en hızlı atları gibi koşuyorlardı. Sahilin yakınındaki ağaçlık alana geldiler. … Ölüm adasının ortasına özgürlük bayrağı asılmıştı. Hepsi birer kahramandı, özgürlük bayrağının yıldızına akacak o kutsal boyanın renkleriydi onlar.”

Dilerseniz kitaptan bir bölümü BURADAN okuyabilirsiniz.

İdris Baluken hakkında

1976’da Bingöl’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Bingöl’de tamamladı. 1998’de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu.

Heybeliada Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ihtisas yaptı.

Bingöl ve Diyarbakır’da uzman doktor olarak çalıştı. SES, TTB başta olmak üzere çeşitli sivil toplum örgütlerinde yer aldı.

24’üncü Dönem Bingöl, 25’inci Dönem Diyarbakır milletvekilliği yaptı. Çözüm sürecinde Sırrı Süreyya Önder ve Pervin Buldan’la birlikte İmralı Heyeti’nde bulundu.

4 Kasım 2016 tarihinde HDP’ye yönelik operasyonlar kapsamında tutuklandı. 30 Ocak 2017’de ilk duruşmada tahliye edildi. Tahliye kararına yapılan itiraz sonucu 21 Şubat 2017’de yeniden tutuklandı. Yargılama sonucunda 16 yıl 8 ay hapis cezası aldı. 2,5 yıldır cezaevinde.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Xavier Dolan'ın 11 favori filmi
Sonraki Haber
Kimin 'pençe'si, kime 'pençe'? – Reha Önal