Ana SayfaGüncelCHP ve HDP’den ‘erken seçim’ açıklamaları

CHP ve HDP’den ‘erken seçim’ açıklamaları

HABER MERKEZİ – İstanbul seçimlerinin geride kalmasıyla ortaya çıkan erken seçim gündemine ilişkin HDP ve CHP’den benzer açıklamalar geldi: “Böyle bir talebimiz yok.”

23 Haziran’da İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini Ekrem İmamoğlu’nun açık ara farkla kazanması sonrası “İstanbul seçimi bir erken seçimi tetikler mi” sorusunu gündeme gelirken, parlamentonun iki muhalefet partisinden benzer açıklamalar geldi.

Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “Bizim bir erken seçim talebimiz yok” dedi ve ekledi:

“Türkiye’nin sorunlarının çözümüne katkıda bulunacağız. Bizim temel amacımız öncelikle yereldeki başarımızı daha üst noktaya çekerek ülkenin sorunlarına odaklanmak.”

Türkiye’nin ekonomik krizin içerisinde olduğunu söyleyen Torun, “Artık mutfakta yangın var. Bunu görmek zorundayız. Ülkede ciddi sorunlarımız var. Dış politika artık yönetilemiyor. Dış politikada bilinmez bir yöne doğru gidiyoruz. Ülkenin tarımda ve eğitimde de ciddi sorunları var. Biz artık Türkiye’nin sorunlarına odaklanıp çözüm yolunda mutlaka katkıda bulunmak isteriz” diye konuştu.

HDP’nin de erken seçim talebi yok

CHP’li Torun’a paralel bir açıklama da HDP’den geldi.

BBC Türkçe’nin sorularını yanıtlayan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, “Bizim erken seçim talebimiz yok. Öyle bir beklentimiz de yok” dedi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“İktidar ittifakı şunu okumalı; politikaları İstanbul’da -Türkiye’nin kalbidir- karşılık bulmamıştır. Bu bir ders olmalıdır.
Benim ucube dediğim Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin üzerinden bir yıl geçti. Bu sistemin büyük krizlere neden olduğu görülüyor. İstanbul seçmeni ‘Bunu konuşun’ demiştir.
“Böyle bir ders çıkarırlarsa demokrasi açısından iyi bir gelişme olur.”

Yeni parti iddiaları: “Sona gelindi, Davutoğlu’ndan Babacan’a teklif var”

Karamollaoğlu: AK Parti’de çözülme ve kopuşlar başladı

Previous post
Hrant Dink cinayeti davasında yedi sanığa ceza talebi
Next post
Almanya İçişleri Bakanı: Aşırı sağla yeterince mücadele edemedik