Ana SayfaGüncelCumartesi Anneleri eylemine katılan Kaftancıoğlu: ‘İstanbul ittifakı’ kazanacak

Cumartesi Anneleri eylemine katılan Kaftancıoğlu: ‘İstanbul ittifakı’ kazanacak

HABER MERKEZİ – Cumartesi Anneleri eylemine katılan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, yarın yapılacak seçime dair “23 Haziran’da halk yeniden sahibine yani İmamoğlu’na İstanbul’u teslim edecek. Bir kez daha 16 milyon İstanbullu kazanmış olacak” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, katıldığı Cumartesi Anneleri eyleminin sonrasında Pazar günü yapılacak İstanbul seçimlerine dair gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Yarın yapılacak seçime dair hazırlıkların sorulması üzerine Kaftancıoğlu, “31 Mart’ta halkın iradesi gasp edilmişti, 23 Haziran’da yani göreceksiniz ki halk yeniden sahibine yani (Ekrem) İmamoğlu’na İstanbul’u teslim edecek. Bir kez daha 16 milyon İstanbullu kazanmış olacak” dedi.

Mezopotamya Ajansı’nın aktardığına göre bir gazetecinin “Seçim güvenliğine dair insanların kaygıları var. Bu konuda ne yapacaksınız?” diye sorması üzerine Kaftancıoğlu, şöyle yanıt verdi:

“Son hazırlıklar tamamlandı. Biz nasıl ki 31 Mart’ta 16 milyon İstanbullunun bir oyunun çalınmasına izin vermediysek yarın akşam da her okulda sandıkta tüm görevlilerimiz olacak. Yaklaşık 200 bin kişi şu anda bütün eğitimleri almış, ne yapacaklarını bilerek, sandık başlarındalar.
“Kaygılanmakta haklılar, çünkü biz hukuk devletinde değil, parti devletinde seçime gidiyoruz. Ama biz asla ve asla bir şeyin yaşanmasına izin vermeyeceğiz, önüne geçeceğiz. Bizim inancımız, aklımız ve haklı oluşumuzdan kaynaklı güçlülüğümüz var.”

Son olarak Kaftancıoğlu, seçim ittifakına değinerek, “Ne mutlu bize ki biz 31 Mart’tan önce ne söylediysek, 23 Haziran’a giderken de aynı şeyleri söyledik. Ne mutlu bize ki biz bu toplumda tüm renklerin, seslerin, kimliklerin ayrıştırılmaması, barıştırılması ve kucaklaşması için siyaset yaptıysak” dedi ve ekledi:

“31 Mart’tan önce ‘İstanbul ittifakı’ demiştik yine ‘İstanbul ittifakı’ diyoruz. Bu ‘İstanbul ittifakı’ 16 milyona hakkını teslim edecek.”

İstanbul’da seçmenler yarın sandık başına gidiyor


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Diyarbakır’da avukat Arkaş kavgayı ayırırken öldürüldü
Sonraki Haber
Fotoğraflarla: Kale Kayış'ta işçilerin direnişi 100 günü aştı