Ana SayfaGüncelDemirtaş’tan 23 Haziran çağrısı

Demirtaş’tan 23 Haziran çağrısı

HABER MERKEZİ – 23 Haziran seçimlerinde CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’na oy verme çağrısı yapan HDP’nin ardından Selahattin Demirtaş da “İmamoğlu’nun söyleminin desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.

HDP’nin ardından partinin eski eş genel başkanı Selahattin Demirtaş da 23 Haziran’da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için seçmene açık çağrı yaptı.

Avukatları aracılığıyla Twitter üzerinden mesajları paylaşılan Demirtaş, seçmenlere oy verme çağrısı yaparak, “Bugün için, Sayın (Ekrem) İmamoğlu’nun söyleminin desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz” dedi.

Demirtaş’ın mesajları şöyle:

  • Merhaba arkadaşlar, nasılsınız? Bizler iyiyiz. Dirençle, umutla izliyoruz sizleri. Zoraki tekrarlanan İstanbul seçimine az kaldı. HDP’nin tavrını Genel Merkezimiz açıkladı zaten, biliyorsunuz. Eminim sahada da gereği yapılıyordur.
  • Sanırım kafa karışıklığı, kararsızlık falan yoktur. Olmaması da gerekir kanımca. Çünkü çoktan seçmeli bir seçim değil bu. Demokrasi, barış, adalet, eşitlik, özgürlükler için bir yol açmak istiyorsak HDP’nin seçime ilişkin tavrı anlamlı ve önemlidir.
  • Bizler eşitçe, kardeşçe, barış içerisinde bir arada yaşamak isteyen yurttaşlarız. Hepimiz büyük acılar, zulümler, haksızlıklar yaşadık, yaşıyoruz. Buna rağmen güzel bir gelecek umudumuzu asla yitirmedik, çünkü bunun için mücadele ediyoruz.
  • Savaşsız, sömürüsüz, adil, demokratik bir yaşamı hep beraber var edelim istiyoruz. Bunun için de, demokrasiye inanan bütün güzel insanlar yan yana, birlikte olsun diye çabalıyoruz.
  • Her seçimle birlikte, böylesi bir geleceğin önünü açmaya çalışıyoruz. Elbette sırf seçimlerle her şey değişmez. Seçim dışında da, bu doğrultuda yılmadan, sabırla, inatla, cesaretle mücadeleyi sürdürmek gerekir.
  • İstanbul’un güzel insanları… Birilerine karşıtlık, düşmanlık yapmak için değil; toplumsal kutuplaşmayı daha da derinleştirmek için değil; kin, intikam, nefret için değil; kişisel çıkar kavgaları için değil; çocuklarımızın aydınlık yarınları için kullanın oyunuzu.
  • Bugün için, Sn İmamoğlu’nun söyleminin desteklenmesi gerektiğine inanıyoruz. Çünkü biz birlikte güzeliz. HDP olmadan, HDP’yi dışlayarak hiçbir şey yeterince güzel olmaz. Birileri de artık anlasın ki, “zorla güzellik” de olmaz. Hepinize özlemle, yürek dolusu selamlar…

HDP’den açık çağrı: Seçmenlerimiz demokrasinin adayı Ekrem İmamoğlu’na oy versin


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hakkari’de eylem yasağı bir ay daha uzatıldı
Sonraki Haber
Tahliye edilen Ayşe Düzkan cezaevi sürecini anlattı