Ana SayfaGüncelDink cinayeti davası: Dokuz sanığın dosyası ‘zaman aşımı ihtimali’ne karşı ayrıldı

Dink cinayeti davası: Dokuz sanığın dosyası ‘zaman aşımı ihtimali’ne karşı ayrıldı

HABER MERKEZİ – Hrant Dink cinayeti davasında mahkeme heyeti, Yasin Hayal, Ogün Samast ve Erhan Tuncel’in de aralarında bulunduğu dokuz sanığın dosyasının ayrılmasına karar vererek, duruşmayı 4-5-6 Eylül tarihlerine erteledi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink cinayetine ilişkin açılan dördü tutuklu 86 sanıklı davanın 92’inci duruşması, Çağlayan’da bulunan İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

3’üncü gününde devam eden duruşma UYAP sisteminde sorun olduğu için geç başladı.

SEGBİS’te yaşanan sorundan kaynaklı, tanık sıfatıyla dinlenilecek olan Ergün Güngör beyanlarını sunamadı.

Savcı ise mütalaasında tutuklu sanıkların üzerine atılı suçun vasfı, dosyanın kapsamı ve dosyadaki raporlar dikkate alınarak, tutukluluk hallerinin devamını talep etti.

Ayrıca savcı,Yasin Hayal, Ogün Samast ve Erhan Tuncel’in de aralarında bulunduğu dokuz sanığın birtakım suçları yönünde zaman aşımı olması ihtimali bulunduğundan, bu sanıklar için dosyanın ayrılmasını ve esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için dosyanın savcılığa tevdii edilmesini talep etti.

Mahkeme heyeti, savcının mütalaasının ardından sanık ve taraf avukatlarının taleplerini dinledi.

Söz alan tutuklu sanıklar tahliyelerini talep ederken, Dink ailesinin avukatı Hakan Bakırcıoğlu dinlenilmesini talep ettikleri tanıklar için mahkemeye yazı sunduklarını söyledi.

Dokuz sanığın dosyası ayrıldı

Verilen aranın ardından ara kararlarını açıklayan mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına hükmetti.

Mahkeme heyeti, Yasin Hayal, Ogün Samast ve Erhan Tuncel’in de aralarında bulunduğu dokuz sanık hakkında bazı suçlar yönünden zaman aşımının dolması ihtimaline karşı dosyalarının tefrik edilmesine ve esas mütalaanın hazırlanması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletilmesine karar verdi.

Dosyası ayrılan sanıkların isimleri şöyle: Ahmet İskender, Erhan Tuncel, Ersin Yolcu, Salih Hacısalihoğlu, Osman Hayal, Yasin Hayal, Tuncay Uzundal, Zeynel Abidin Yavuz, Ogün Samast.

Heyet, Dink’in öldürüldüğü güne dair Agos gazetesi önünde elde edilen görüntülerin iyileştirilmesi için TUBİTAK’a gönderilmesine de karar verdi.

bir sonraki duruşma 4, 5 ve 6 Eylül tarihlerinde yapılacak.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Soylu'nun gittiği berber: "İlk kez geldi, tesadüfen girdi, o gün tanıştık"
Sonraki Haber
1 ay önce saldırıya uğramıştı: Gazeteci Demirağ cezaevine kondu