Ana SayfaGüncelDiyarbakır’da avukat Arkaş kavgayı ayırırken öldürüldü

Diyarbakır’da avukat Arkaş kavgayı ayırırken öldürüldü

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Kayapınar’da iki grup arasındaki kavgayı ayırmaya çalışan avukat Armanç Arkaş, başına isabet eden kurşunla yaşamını yitirdi. Arkaş’ın meslektaşı Gülşen Özbek, yaşanan olaya tepki gösterdi: “Bireysel silahlanma korkunç bir boyutta. ‘Dur’ demeliyiz!”

Diyarbakır Barosu avukatlarından Armanç Arkaş, dün gece saatlerinde bir kavgayı ayırmak isterken vurularak yaşamını yitirdi.

Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde meydana gelen olay, gece saat 02.30 sıralarında bir kafede iki grup arasında bilinmeyen bir nedenle sözlü tartışmayla başladı.

Tartışmanın daha sonra silahlı kavgaya dönüştüğü belirtildi.

İki grubu ayırmaya çalışan 28 yaşındaki avukat Arkaş, başına isabet eden kurşunla yaralandı.

Yaralanan Arkaş, olay yerine çağrılan ambulansla Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olay yerine sevk edilen polislerin yaptığı inceleme sonucu silah kullandığı saptanan A.D. isimli bir kişi gözaltına alındı.

“Bireysel silahlanma korkunç bir boyutta”

Avukat Arkaş’ın öldürülmesinin ardından ise başta meslektaşları olmak üzere birçok isim yaşadıkları üzüntüyü dile getirdi.

Avukat Gülşen Özbek, bireysel silahlanmaya dikkat çekerek, şunları dile getirdi:

Gazeteci Mahmut Bozarslan ise Arkaş’ın, yaklaşık dört yıl önce Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Dört Ayaklı Minare önünde öldürülen eski Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi ile çekilmiş fotoğrafını paylaştı.

Diğer yandan da Tahir Elçi İnsan Hakları Vakfı, bir duyuru yaparak Arkaş’ın vefatı nedeniyle bugün düzenlenecek bir söyleşinin ertelendiğini açıkladı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İkisi mağdur taraftan: Siverek'te tutuklananların sayısı altıya yükseldi
Sonraki Haber
Cumartesi Anneleri eylemine katılan Kaftancıoğlu: 'İstanbul ittifakı' kazanacak