Ana SayfaGüncelDün tutuklanan gazeteci Yavuz Selim Demirağ tahliye edildi

Dün tutuklanan gazeteci Yavuz Selim Demirağ tahliye edildi

HABER MERKEZİ – Geçtiğimiz ay sokak ortasında saldırıya uğrayan ve dün akşam cezaevine konulan gazeteci Yavuz Selim Demirağ, “denetimli serbestlik”le tahliye edildi.

Yeniçağ gazetesi yazarlarından Yavuz Selim Demirağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle 11 ay 20 gün hapis cezası almış ve cezanın infazı için dün (13 Haziran) tutuklanmıştı.

Yeniçağ gazetesinden Fatma Gül ve Fatih Ergin’in haberine göre Demirağ, dün gece saatlerinde “denetim serbestlik” tedbiri konularak tahliye edildi.

Demirağ, “Normal koşullarda kurul toplanırken, ‘bu adam başımıza bela oluyor’ deyip gece yarısı bıraktılar” dedi.

Tahliyesinde seçimler ve medyanın gücünün etkili olduğunu belirten Demirağ, “Sosyal medyadan ve medyadan gelen tepkiler gözlerini korkuttu sanırım. Gece yarısı bir kurul oluşturdular ve denetimli serbestlik ile çıkabilirsiniz dediler. Bakanlığın talimatıyla çıkarıldığımı düşünüyorum. Kolay kolay çıkarmazlar normal şartlarda. Zannediyorum İstanbul seçimlerinde kaybetmekten korktular” diye konuştu.

Bu durumun kendisini yıldırmayacağını vurgulayan Demirağ, “Her şey çok güzel olacak. Normal şartlarda bir yazacaksam şimdi beş yazacağım. On konuşacaksam yüz konuşacağım” ifadelerini kullandı.

Bir ay önce saldırıya uğramıştı

Demirağ, 11 Mayıs’ta Türkiyem TV’de sunduğu “Yeniçağ’da Meydan” programının ardından evinin önünde kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğramıştı.

Saldırganlar olay yerinden bir araçla kaçmış, daha sonra altı kişi gözaltına alınmıştı.

Ancak gözaltına alınanlar savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakılmıştı.

Savcılığın bu kararına gerekçe olarak Demirağ’ın ‘hayati tehlikesi bulunmaması’ gösterilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ayşe Düzkan tahliyesinin ardından yazdı: mola da yola dahil
Sonraki Haber
İdlib: “Türkiye ve Rusya müttefiklermiş gibi ama birbirine düşman tarafları destekliyorlar”