Ana SayfaGüncelDW: Ankara’da 23 Haziran öncesi kabine revizyonu konuşuluyor

DW: Ankara’da 23 Haziran öncesi kabine revizyonu konuşuluyor

HABER MERKEZİ – 23 Haziran İstanbul seçimleri öncesi kabinede revizyona gidileceği öne sürülüyor. DW, “seçmenin güvenini tazelemek isteyen” AKP’de Berat Albayrak ile Süleyman Soylu’nun isimlerinin revizyonla birlikte anıldığını aktarıyor.

AKP, İstanbul’da 23 Haziran’da yenilenecek seçime sayılı günler kala kabine revizyonunu yeniden gündemine aldı.

Söz konusu iddia, Deutsche Welle’de (DW) Hilal Köylü imzasıyla yer aldı.

Habere göre AKP ve hükümet çevreleri, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu konudaki değerlendirmelerini sürdürdüğünü, 23 Haziran öncesinde kabine revizyonuna 31 Mart seçiminin hemen sonrasından daha yakın durduğunu konuşuyor.

Erdoğan’ın “son kararı verecek isim” olduğuna dikkat çeken AKP’liler, “Seçim öncesi bir yenilenme olacak. AKP’li seçmen de partisinin değişimlere ve yeniliklere açık olduğu fikriyle sandığa daha kolay gidecek” bilgisini paylaşıyor.

AKP’de olası kabine revizyonunun 23 Haziran öncesine çekilmesi yönündeki görüşlerin öne çıkmaya başladığı belirtiliyor.

Bu görüşlerde ise “Seçmene değişim ve yenilik mesajı verilecekse 23 Haziran öncesinde verilmeli. Seçmen, beklentisinin hızlı şekilde yerine getirildiğini görmeli” değerlendirmelerinin ağır bastığı bilgisi siyaset kulislerine yansımış durumda.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart yerel seçiminin gecesinde AKP Genel Merkezi’nin balkonundan yaptığı konuşmada “seçmenin mesajının iyi değerlendirileceği” üzerinde durmuş ve partisinin seçmenin beklentilerine uygun şekilde yoluna devam edeceğini söylemişti.

Erdoğan’ın bu sözleri hem partide hem de kabinede “değişiklik” olarak yorumlanmıştı. Ancak, İstanbul seçiminin iptali ile birlikte bu değişiklik 23 Haziran sonrasına bırakılmıştı.

Peki, olası kabine revizyonu için AKP’de kimlerin isimleri üzerinde duruluyor?

Hilal Köylü’nün siyaset kulislerinden aktardığına göre, kabinenin en dikkat çeken iki ismi Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun görev alanlarında değişiklik olabileceği üzerinde duruluyor.

AKP’lilerin “Albayrak yine de kabine dışı kalmaz, Soylu da yine Erdoğan’ın yakın ekibinde olur” mesajını sıklıkla dile getirdikleri öne sürülüyor.

Ankara’da, Albayrak’ın Dışişleri Bakanlığı’na, Soylu’nun da Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevine kaydırılabileceğine dönük beklentiler artıyor.

Kulislerde, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Kültür ve Turizm Bakanlığı’na, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün de İçişleri Bakanlığı’na kaydırılabileceği de gelen iddialar arasında.

Habere göre, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Ulaştırma Bakanı Cahit Turhan’ın ise kabine dışında kalabileceğine dönük bilgiler AKP çevrelerinde en çok konuşulanlardan.

MHP cephesi: İttifak etkilenmez

Haberde, olası kabine revizyonun Cumhur İttifakı’nı AKP ile birlikte oluşturan MHP’de de yankı bulduğu belirtiliyor.

MHP’liler, Binali Yıldırım’ın oy oranını etkileyecek her hamlenin Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli arasında görüşüldüğüne dikkat çekiyor.

“Ortaklığın güçlü” olduğu mesajı verdiği belirtilen MHP’liler, olası kabine revizyonunun “büyütülecek bir şey” olmadığını da söylüyor.

Ayrıca MHP’liler, İstanbul seçimi öncesinde ya da sonrasında olacak olası kabine revizyonunun Cumhur İttifakı’nı olumsuz etkilemeyeceğini savunuyor.

Erdoğan ile Bahçeli, dün Saray’da bir araya gelmiş, yeni askerlik sistemi ve İstanbul seçimlerinin ele alınmıştı. Basına kapalı yapılan görüşme 40 dakika sürerken, iki lider de herhangi bir açıklama yapamamıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İsviçre'de kadınlar eşit ücret için greve gitti: 'Emek sömürüsüne hayır'
Sonraki Haber
Figen Yüksekdağ'ın tutukluluğuna devam kararı