Ana SayfaGüncelErdoğan: Bize Mursi’nin sonunu hatırlatanlarla yarışıyoruz

Erdoğan: Bize Mursi’nin sonunu hatırlatanlarla yarışıyoruz

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Haziran seçimlerine ilişkin yaptığı açıklamada “Pazar günü yapılacak seçimde bir tarafta bize Mursi’yi hatırlatanlar, diğer tarafta adaletle bu yolda yürüyecek olanlar var” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Sultangazi’de düzenlenen toplu açılış töreninde konuştu.

Dün yaşamını yitiren eski Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’yi anan Erdoğan, 23 Haziran’da yapılacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde kendisine Mursi’nin sonunu hatırlatanlarla yarıştıklarını söyledi.

“Darbeyle devrildiğinde bize Mursi’nin sonunu hatırlatanlar vardı. Bize Mursi’yi hatırlatanlarla biz şu an yarışıyoruz. Pazar günü yapılacak seçimde bir tarafta bize Mursi’yi hatırlatanlar, diğer tarafta adaletle bu yolda yürüyecek olanlar var. Ben şunu söylüyorum: Zalimler için yaşasın cehennem.”

Erdoğan, CHP’nin İstanbul adayı Ekrem İmamoğlu’na ise adını anmadan seslendi:

“Binali Yıldırım kardeşimin rakibine söylüyorum: Çaldılar ifadesi hukuki değildir. Ama siyasidir. Biz siyasiler birileri bir şeyi çaldıysa çaldı deriz. Ha hukuki nedir usulsüzlüktür. Usulsüzlüğün yanında bunun da bir siyasi ifadesi var, o da yolsuzluktur. Burada hem yolsuzluk var, hem hırsızlık var. Müsaade edin de bunu da söyleyelim.”

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından da İstanbul seçmenlerine seslendi: “Bu seçimi 1453’ün rövanşı olarak görenlere şöyle okkalısından bir Osmanlı tokadı patlatmaya hazır mısınız?”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Şam yönetimi: Türkiye, Suriye'de ne yapmak istiyor?
Sonraki Haber
Bodrum'da 12 mültecinin yaşamını yitirdiği olaya ilişkin beş kişi gözaltında