Ana SayfaGüncelErdoğan: S-400’lerde geri adım atmak söz konusu değil

Erdoğan: S-400’lerde geri adım atmak söz konusu değil

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi alınmasına ilişkin olarak, “Burada bizim yaptığımız bir anlaşma var, kararlılığımız var. Buradan geri adım atmak gibi bir şey söz konusu değil” diye konuştu.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan ABD’yle gerginliğe de neden olan Rusya’dan S-400 füze savunma sistemi alınması planına dair açıklama geldi.

Büyük Çamlıca Camisi’nde kıldığı namaz sonrası gazetecilere açıklama yapan Erdoğan, S-400 konusunda ‘geri adım atmanın söz konusu olmadığını’ söyledi.

“Burada bizim attığımız adım belli. Yaptığımız bir anlaşma var, kararlılığımız var. Buradan geri adım atmak gibi bir şey söz konusu değil.
“Bu noktada eğer Rusya gibi olumlu bir teklif gelirse, biz Patriot’lar konusunda adım atabiliriz. Bunu da kendilerine ayrıca söyledik. Fakat Patriot’lar konusunda bize Amerika tarafından maalesef böyle bir S-400’ler gibi olumlu karşı teklif gelmedi.
“Şimdi uluslararası ticarette herhalde kazan kazan esası her ülkenin menfaatinin gereğidir. Bu olmadığı takdirde de biz herhangi bir şeyi de almaya ne mecburuz ne mahkumuz. Amerika nasıl kendi menfaatine göre hassas davaranacaksa, Türkiye olarak biz de menfaatimizi düşünerek bu adımları atacağız.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Sudan'da 35 protestocu öldürüldü, anlaşmalar rafa kaldırıldı
Sonraki Haber
Adana'da bir kişi borçları yüzünden intihar etti