Ana SayfaGüncelErdoğan ve Bahçeli’den YSK kararı yorumu

Erdoğan ve Bahçeli’den YSK kararı yorumu

HABER MERKEZİ – YSK’nin sandık kurullarının oluşumuyla ilgili kararı için Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Orada zannediyorum bir yanlış anlaşılma var” dedi, MHP lideri Bahçeli de “Anlaşılması zor” ifadesini kullandı.

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK), seçim kurulu başkanları ile diğer yetkililerle ilgili aldığı karara ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP lideri Devlet Bahçeli’den açıklamalar geldi.

Erdoğan, “Zannediyorum bir yanlış anlaşılma var” dedi, şunları kaydetti.

“Konu netleşmiş değil. Bütün bunlara karşı tedbiren parti olarak YSK’ya itirazımız oldu. Bazıları bunu sandık kurulu diye ifade ediyor, seçim kurullarına yönelik söz konusu. YSK da itirazımız üzerinden kararını verecektir. Neticesi hayırlı olur. Hakimlerle ilgili konuda karar merci YSK değildir, hakimlerin bir yerden bir yere gönderilmesi HSK’ya aittir. Ancak bütün bunlarla beraber bu tür adımların atılması şüpheye vesile eder. Gerek HSK gerek YSK’nın hasasiyeteri vardır, adımlar atılacaktır.”

Bahçeli ise YSK kararı için “Anlaşılması zor” ifadesini kullandı. MHP lideri, “Gerilim yaratmadan, YSK’nın almış olduğu kararları aşırı derecede tartışmadan seçimleri gerçekleştirmeliyiz” diye konuştu.

YSK kararı

YSK sandık kurullarını yasaya aykırı olarak oluşturduğu gerekçesiyle soruşturma geçiren ilçe seçim kurulu müdürlerinin 23 Haziran’daki seçimlerde görevlerine devam etmesine karar verdi. Yani 31 Mart sonrası suçladığı kişilere yeniden görev verme kararı aldı.

AKP YSK’nin son kararına itiraz eti. Bayram sonrası YSK’nin itirazı karara bağlaması bekleniyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İyinin yalnızlığı – Bekir Avcı
Sonraki Haber
Bisiklet dostu şehirler: İlk sırada Utrecht var, İstanbul sonlarda