Ana SayfaGüncelErdoğan: Yargının vereceği karar İmamoğlu’nun önünü kesebilir

Erdoğan: Yargının vereceği karar İmamoğlu’nun önünü kesebilir

HABER MERKEZİ – Seçime sayılı günler kala CHP’nin İstanbul adayı İmamoğlu’nu hedef alan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Yargının vereceği kararı ben şu anda bilemem ama yargının vereceği karar bu işte (İmamoğlu’nun) önünü kesebilir” dedi.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin tekrarlanacağı 23 Haziran’a sayılı günler kala yaptığı açıklamalarda CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nu hedef aldı.

Bugün İstanbul Sancaktepe’de düzenlediği mitingde konuşan Erdoğan, Pazar günü yapılacak seçim için partisinin adayı Binali Yıldırım karşısındaki muhalefeti Mısır Devlet Başkanı Abdülfettah el-Sisi ile karşılaştırdı ve “Pazar günü Sisi mi diyeceğiz, Binali Yıldırım mı diyeceğiz?” diye konuştu.

Erdoğan ayrıca, Ordu-Giresun Havalimanı’nda yaşananlarla ilgili vali ve emniyetin dava açacaklarını da söyledi.

Bu açıklamalarının ardından ise Kral FM’de katıldığı yayında Eroğan, İmamoğlu’nun Ordu Valisi’ne hakaret ettiği iddialarıyla ilgili olarak “Yargının vereceği karar İmamoğlu’nun önünü kesebilir” dedi.

“İşi Ordu Valimiz yargıya götürmesi halinde, ki götürecek, polislerimiz hakeza. Tabii bu konuda yargının vereceği kararı ben şu anda bilemem ama yargının vereceği karar bu işte (İmamoğlu’nun) önünü kesebilir.”

Geçtiğimiz günlerde İmamoğlu’nun Ordu-Giresun Havalimanı’nda VIP salonuna alınmaması üzerine yaşanan tartışmanın görüntüleri paylaşılmış, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ordu Valisi Serdar Yavuz’a “it” dediği ve hakaret ettiğini söyleyerek İmamoğlu’nun Vali’den ve polis görevlilerinden özür dilemesi gerektiğini öne sürmüştü.

Konuya ilişkin açıklama yapan İmamoğlu ise “Ben Vali Bey’in basitliğini ifade ettim. Tutanak yazan polisin söylediğimden ne anladığı beni ilgilendirmez” diye konuşmuştu.

İmamoğlu’ndan Erdoğan’a ‘Sisi’ yanıtı

Öte yandan Fox TV muhabirinin sorusunu yanıtlayan İmamoğlu, Erdoğan’ın İstanbul seçimleri için kullandığı “Sisi mi kazanacak, Binali Yıldırım mı?” sözlerine yanıt verdi:

“Çok ilgilenilecek bir söz değil. Benim adım Ekrem İmamoğlu. Milletimiz ismimi çok iyi biliyor. Seçim Ekrem İmamoğlu, Sayın Yıldırım ve diğer adaylar arasında geçecek. Keşke Sayın Cumhurbaşkanı çok sahada olmasa Türkiye’nin önemli sorunlarıyla ilgilenmeye devam etse.”

KONDA’dan seçim anketi: İmamoğlu 9 puan farkla önde




Önceki Haber
KONDA’dan seçim anketi: İmamoğlu 9 puan farkla önde
Sonraki Haber
ETHA'ya yönelik baskında gözaltına alınanlar serbest