Ana SayfaGüncelErdoğan’dan İmamoğlu-Yıldırım tartışmasına dair yorum

Erdoğan’dan İmamoğlu-Yıldırım tartışmasına dair yorum

HABER MERKEZİ – 23 Haziran İstanbul seçimlerine sayılı günler kala Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu’nun katılacağı ortak yayına ilişkin değerlendirmelerde bulunan AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kırılma noktası olan son bir haftaya çok ciddi ışık verecektir” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 16 Haziran Pazar günü yapılacak olan CHP’nin İstanbul adayı Ekram İmamoğlu ile rakibi AKP’li Binali Yıldırım arasındaki tartışmayla ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Tacikistan’a yapacağı ziyareti öncesi gazetecilerin soruları yanıtlayan Erdoğan, televizyonlardan canlı yayınlanacak tartışma için “kırılma noktası olacak, (seçime ilişkin) çok ciddi bir ışık verecektir diye düşünüyorum” yorumunda bulundu.

Erdoğan tartışmanın, her isteyen yayın organı tarafından yayınlanacak olmasının da önemli olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin her yanında İstanbul’da yaşayan akrabaları olduğunu belirterek, “tüm Türkiye’nin bu müzakereyi izleme şansı olacak” dedi.

“Sadece Türkiye’de İstanbul değil, tüm Türkiye’nin bu tartışmayı izleme imkanı olacak. İstanbul sadece İstanbul’da yaşayanlara hitap eden bir yer değil.
“İstanbul adeta 81 vilayetin özeti olan bir ilimiz. O akşam burayı izleyenler Sivaslı bile İstanbul’daki Sivaslı hemşerisini arayıp bu müzakerenin kendi arasında onlar da müzakeresini yapacak. Kırılma noktası olan son bir haftaya çok ciddi ışık verecektir.”

Erdoğan, son hafta “İstanbul’u dolaşabileceğini” de sözlerine ekledi.

İdlib

Suriye’nin İdlib vilayetinde yaşanan son gelişmelere ilişkin de konuşan Erdoğan, “İdlib’e bizim yaklaşımımız olmasaydı şu andaki durum çok daha farklı gelişirdi” dedi ve şöyle devam etti:

“Son olarak bir karara varıldı ve adeta silahların sustuğu bir an oldu. Ama ardından yine bazı arzu edilmeyen gelişmeler oldu. Sürecin üzerinde bütün ekiplerimiz duruyor. Gözlem kulelerimizden bölgeyi takibe aldık. Yaralılarımız oldu, şehidimiz de oldu.
“Bunların faturasını karşı tarafa çok ağır ödettik. Rejim, gözlem kulelerine bazı saldırıları devam ettirirse, bizim sessiz kalmamız mümkün olmaz. Biz burada barışın egemen olmasını istiyoruz. Ölümlerin durmasını istiyoruz.”

İdlib: “Türkiye ve Rusya müttefiklermiş gibi ama birbirine düşman tarafları destekliyorlar”

Ateşkes gündemdeyken: Türkiye’nin İdlib’deki gözlem noktasına saldırı

İktidarın İstanbul-İdlib-Hakurk serüveni – Abdulmelik Ş. Bekir


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Reis Boz'u tehdit edenler hakkında suç duyurusu
Sonraki Haber
İsviçre'de kadınlar eşit ücret için greve gitti: 'Emek sömürüsüne hayır'