Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Kılıçdaroğlu’nun ‘tarafsızlık referandumu’ çağrısına yanıt

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’nun ‘tarafsızlık referandumu’ çağrısına yanıt

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun yaptığı ‘referandum çağrısı’na yanıt vererek, “Bu yeni yönetim sistemine parlamento kararıyla mı girdik, AK Parti kendi verdiği kararla mı girdi, yoksa millete mi gittik? Millet kararını verdi ve bu iş bitmiştir” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisine yaptığı ‘tarafsızlık referandumu’ çağrısına yanıt verdi.

Dün akşam Japonya ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Muhalefetten halen Türkiye için bu sistemin uygun olmadığına, parlamenter sisteme tekrar dönülmesi gerektiğine dair eleştiriler geliyor” dedi ve şunları söyledi:

“Sayın Kılıçdaroğlu, kendi söylüyor kendi dinliyor. Bu yeni yönetim sistemine parlamento kararıyla mı girdik, AK Parti kendi verdiği kararla mı girdi, yoksa millete mi gittik? Bunun kararını millet vermedi mi? Yeni yönetim sistemini milletimize sunmadık mı, sunduk. Millet kararını verdi ve bu iş bitmiştir.
Böyle akşam yat sabah kalk bir referandum, dünyanın hiçbir yerinde böyle bir şey yok. Sayın Kılıçdaroğlu’nun bu ifadesiyle de hareket edecek değiliz, şu anda yola koyulduk ve yolumuza aynı kararlılıkla devam ediyoruz. Olay bu kadar basittir”

Öcalan’a ziyaret

Erdoğan ayrıca İmralı Cezaevi’nde tutulan PKK lideri Abdullah Öcalan’ı, Doç. Dr. Ali Kemal Özcan’ın ziyaret etmesine ilişkin tartışmalara da değindi.

“Türkiye’de hangi kurum hangi şartlarla çalışacak bu yasalarla belirlenmiştir. Cezaevinde olanlarla görüşme hangi şartlarla müsaade edilir belirlenmiştir. Adalet Bakanlığı’na müracaat yapılmıştır ve böyle adım atılmıştır. Bununla ilgili olarak bakanlığımız hatta hatta ben daha ileri gidiyorum Milli İstihbarat Teşkilatı, bu çalışmaları yaparken kime nasıl izin vereceğini yasalara kayıtlı olarak bu adımları atar ve değerlendirmesini yapar. Kalkıp da muhalefetten şöyle ses geliyor, böyle ses geliyor buna bakmaz. Bakanlık müracaat üzerine adımını atmış kararını vermiştir.”

Kılıçdaroğlu ne demişti?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın partisinin seçim kampanyasında tarafsızlığını tamamen unuttuğunu savunmuştu.

Tarafsız bir cumhurbaşkanı istediklerini belirten Kılıçdaroğlu şunları söylemişti:

“Biz öteden beri tarafsız cumhurbaşkanı isteriz. Cumhurbaşkanı devletin sigortasıdır, bir kriz olduğunda bütün partilerin liderlerini davet eder ve uzlaşı arar. Seçimlerde cumhurbaşkanının tarafsız kalması lazım, cumhurun başkanı olacaksa. Ya da unvanını değiştirsin, parti başkanı olsun sadece, Anayasa’dan da yemindeki tarafsızlık kelimesini çıkarsın.”

Tarafsızlık konusunda bir referanduma hazır olduklarını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Gelsinler yapalım o referandumu” çağrısında bulundu ve “Görürsünüz, ezici bir şekilde tarafsızlık çıkacak” diye konuşmuştu.


Karamollaoğlu: AK Parti’de çözülme ve kopuşlar başladı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
23 Haziran sonrası yeni dönem ve HDP - İbrahim Aslan
Sonraki Haber
Erdoğan: F-35 iptal olursa uluslararası mahkemeye taşır, paramızı isteriz