Ana SayfaGüncelErdoğan’dan seçim değerlendirmesi: Verilen mesajları görmezden gelemeyiz

Erdoğan’dan seçim değerlendirmesi: Verilen mesajları görmezden gelemeyiz

HABER MERKEZİ – Yerel seçimlerin sonuçlarını değerlendirilen AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, İBB Başkanı seçilen İmamoğlu’nu tebrik ederek, “anlayışımızda millete küsmek yok” dedi ve ekeldi: “Milletimizin mesajlarını görmezden gelerek kulağımızın üstüne yatamayız.”

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanan Ekrem İmamoğlu’nu bir kez daha tebrik etti, seçim sonuçlarına değindi.

“İstanbul halkının kararı başımızın üzerinedir” diyen Erdoğan, yarışı kaybeden ‘Cumhur İttifakı’nın AKP’li adayı Binali Yıldırım’a da gayreti için teşekkür etti.

“Şimdi önümüzde Cumhurbaşkanlığı ve Meclis için 4 yıllık, belediyeler için 5 yıllık kesintisiz bir icraat dönemi bulunuyor.
“Bizim siyaset anlayışımızda millete küsmek, darılmak, milleti suçlamak yoktur.
“Tam tersine 31 Mart’ta ve 23 Haziran’da kendimizi millete neden anlatamadığımızın muhasebesini yapacağız, bunları gidermenin yolunu arayacağız.”

Seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmesinde ayrıca “Milletimizin mesajlarını görmezden gelerek kulağımızın üstüne yatamayız” dedi.

Ekonomi

Ekonomideki kötü gidişata da değinen Erdoğan, “Ülkemize yönelik ekonomik tuzakların vatandaşı bunalttığının farkındayız” dedi ve sözlerini şöyle sürdürdü:

“Kur-faiz-enflasyon üçgeni içinde bunalanların hangi sıkıntıları çektiğini çok iyi biliyoruz.
“Faizleri düşürmeye, enflasyonu tek haneli rakamlara indirmeye çalışıyoruz, bunun da sinyalleri gelmeye başlamıştır.
“Yakında ekonomimizin yeniden yükselişe geçmeye başladığını göreceğiz.”

S-400 krizi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Rusya’dan aldığı S-400 hava savunma sistemlerine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

“Sipariş ettiğimiz S-400 hava savunma sistemlerini inşallah önümüzdeki ay teslim almaya başlıyoruz.
“S-400 meselesi, doğrudan egemenlik haklarımızla ilgilidir ve bundan geri adım atmayacağız.”

‘Başkanlık sistemi’

24 Haziran itibariyle ‘başkanlık sistemi’nin bir yılının geride kaldığını hatırlatan Erdoğan, “Türkiye (24 Haziran 2018 tarihli seçim) bu seçimle, tarihinin en büyük reformu olan Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçmiştir. Böylesine büyük bir sistemin yerine oturması zaman alacaktır. Ancak milletimizin bu sistemi kabul ettiğini görüyoruz” dedi.

“Cumhurbaşkanı Yardımcımız Fuat Oktay Bey’in başkanlığında bir değerlendirme çalışması başlattık. Medyanın, sivil toplum kuruluşlarının ve akademisyenlerin de yer alacağı geniş bir toplantı yapacağız.”

Kabine değişikliği

Recep Tayyip Erdoğan, grup toplantısı çıkışı gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Erdoğan, kabine değişikliği ile ilgili bir soruya ”Böyle bir şey yapılması gerekiyorsa biz yaparız. Siparişle bu işler olmaz. Hele hele bu vatanı sevenler olarak bunları gündemde tutmak şık değil. Dışarıdan dayatmayla kabine değişikliği olmaz” yanıtını verdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Lice'de şüpheli asker ölümü
Sonraki Haber
Suruç Katliamı’nı anlatan “Gitmek” filminin galası Diyarbakır'da yapılacak