Ana SayfaToplumsal CinsiyetEvli olduğu kadını bıçaklayarak ağır yaralayan erkeğin cezasında ‘iyi hal’ indirimi

Evli olduğu kadını bıçaklayarak ağır yaralayan erkeğin cezasında ‘iyi hal’ indirimi

HABER MERKEZİ – İstanbul’da evli olduğu Sedef Vatansever’i bıçaklayarak öldürmeye teşebbüs eden Tuncer Vatansever’e verilen hapis cezası ‘iyi hal’ indirimi uygulanarak 11 yıl 8 aya indirildi.

İstanbul Zeytinburnu’nda Sedef Yurtsever isimli kadın, 20 Şubat 2018’de evli olduğu Tuncer Vatansever tarafından bıçaklanarak ağır yaralandı.

Sedef’i 19 yerinden bıçaklayarak öldürmeye teşebbüs eden Yurtsever tutuklandı.

Hakkında ‘Eşi kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan dava açılan Yurtsever’in yargılandığı duruşma Bakırköy 11. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya tutuklu sanık Tuncer Vatansever ile Sedef ve avukatı katıldı.

Duruşmada konuşan Sedef’in avukatı Taha Erulaş, müvekkilinin ağır mağduriyet yaşadığını söyleyerek sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Sanık Vatansever ise öldürme niyeti olmadığını söyleyerek pişman olduğunu ileri sürdü ve “Üzgünüm ve pişmanım. Keşke olmasaydı ben de mağdurum hayatım karardı” dedi.

Ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Yurtsever’i, cezasında ‘iyi hal’ indirimi uygulayarak 11 yıl 8 ay hapis cezasına çaptırdı.

‘Yasa kadına karşı’

Karara tepki gösteren Sedef, sanığın dört ay kapalı cezavinde kaldıktan sonra açık cezaevine geçeceğini, kendisine yine aynı şeyleri yapacağını söyledi.

Adaletin kadının yanında olmadığını vurgulayan Sedef şunları söyledi:

“Ben ne kendimi ne çocuğumu koruyabileceğim. Adalet kadının yanında diyorlar ama ben kadının yanında olduğuna da inanmıyorum zaten. Kadının yanında olsa iyi hal indirimi verilmezdi. Kadına karşı bir yasanın olduğunu düşünmüyorum ben. Kesinlikle pişman değil. Zaten cezaevinden mektuplar yollayıp tehditlerini de devam ettiriyor. Açığa çıktığı zaman da telefon tehditlerini devam ettirecek bundan eminim. Alkolik ruh hastası bir adam. Normal bir adam olsa zaten 19 yerimden bıçaklamaz normal bir şekilde ayrılır. Yıllarca uğraştım uğraşmaya devam edeceğim. Ben sokakta tek başıma yürüyemiyorum.”

Sedef’in avukatı Taha Erulaş da kararı istinaf mahkemesine taşıyacaklarını söyledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Dersim'de 30 alan “özel güvenlik bölgesi” ilan edildi
Sonraki Haber
Üç ilde orman yangınları