Ana SayfaGüncelGazeteci Ali Ergin Demirhan serbest bırakıldı

Gazeteci Ali Ergin Demirhan serbest bırakıldı

HABER MERKEZİ – “Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla hakkında yürütülen bir soruşturma gerekçesiyle gözaltına alınan Sendika.Org editörü Ali Ergin Demirhan, ifade vermesinin ardından serbest bırakıldı.

Sendika.Org editörü Ali Ergin Demirhan, dün İstanbul’da “ Cumhurbaşkanına hakaret” iddiasıyla hakkında yürütülen bir soruşturma gerekçe gösterilerek gözaltına alınmıştı.

Aksaray Karakolu’na tutulan Demirhan, bugün Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevkedildi.

Gazeteci Demirhan, nöbetçi hakime ifade vermesinin ardından serbest bırakıldı.

24 Haziran 2018 tarihindeki seçimler sonrası Twitter üzerinden yaptığı paylaşım gerekçesiyle hakkında açılan bir davadan gözaltına alındığını belirten Demirhan, adliye çıkışı yaptığı açıklamada şunları dile getirdi:

“Erdoğan’a hakaret davaları, yakalamalar, gözaltılar… Bunların tamamı hem gazetecilere, hem toplumsal muhalefete hem de halka yönelik gündelik işkence aracı olarak kullanılıyor. Bundan yılacak değiliz ama iktidar, yıllardır uyguladığı bu gündelik işkence uygulamalarının hesabını vermeli.”

Ali Ergin Demirhan seçimin ardından yaptığı paylaşımında “Erdoğan’dan hilesiz, yalansız, çamura yatmasız veda bekleyen var mıydı? Kavga etmeden irademizin resmen kabul edileceğini bekleyen var mıydı? Ülkeyi yalan, dolan, katliamla elinde ve tutan gitme vakitlerinin geldiğini dünya alemin gördüğü bu çeteyi hak ettikleri yere yollayalım” şeklinde ifadeler kullanmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan: İki stratejik ortak arasında yaptırım söz konusu olmaz
Sonraki Haber
AYM'den ihsas-ı rey iddialarına ilişkin yanıt