Ana SayfaGüncelGazeteciler Şahin ve Gayıp ev hapsi verilerek tahliye edildi

Gazeteciler Şahin ve Gayıp ev hapsi verilerek tahliye edildi

HABER MERKEZİ – Bir yılı aşkın süredir tutuklu bulunan ETHA editörü Semiha Şahin ve muhabiri Pınar Gayıp, ev hapsi verilerek tahliye edildi.

Etkin Haber Ajansı (ETHA) editörü Semiha Şahin ve muhabiri Pınar Gayıp’ın da aralarında bulunduğu dört kişinin yargılandığı davanın 5’inci duruşması Çağlayan’daki İstanbul 23’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Şahin ve Gayıp’ın hazır bulunduğu duruşmayı, ETHA çalışanları, Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) yöneticileri, gazetecilerin aileleri, ESP yöneticileri ile çok sayıda gazeteci de izledi.

Duruşma Semiha Şahin’in savunmasıyla başladı. 1 yıl 2 aydır tutuklu olduğunu hatırlatan Şahin, “Yargı reformu strateji belgesinde dikkatimizi çeken ayrıntılar oldu. Geldiğimiz aşamada bana yöneltilen suçlamaların düşünce ve ifade özgürlüğü olduğunu düşünüyorum. Tutukluluğuma son verilmesini istiyorum. Gazeteciliğin suç olmadığını başından beri söyledim. Takip ettiğim haberlerin hepsi düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamındadır” dedi.

Şahin’in ardından söz alan Pınar Gayıp da “Biz 5 duruşmadır gazeteci olduğumuzu söylüyoruz. Hem uzun tutukluluk süresi hem de düşünce ve ifade özgürlüğü kapsamında tahliyemizi istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Sonrasında konuşan gazetecilerin avukatı Kader Tonç, müvekkillerinin gazeteci olduğunu ve yaptıkları haberlerin suçlama konusu yapıldığını belirterek, tahliyelerini talep etti.

Duruşma savcısı da, esas hakkındaki mütalaasını tekrarlayarak, Şahin ve Gayıp’ın tutukluluk halinin devamını istedi.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Şahin ve Gayıp’ı ev hapsi cezasına çarptırarak, tahliye etti.

Duruşma, 15 Ekim 2019 tarihine ertelendi.




Önceki Haber
Elif Özden Uzun evli olduğu erkek tarafından öldürüldü
Sonraki Haber
S-400 açıklamalarının ardından dolar/TL yükselişe geçti