Ana SayfaGüncelGazetecilerin davasında mahkeme emniyetten bilgi istedi

Gazetecilerin davasında mahkeme emniyetten bilgi istedi

HABER MERKEZİ – Kapatılan Özgür Gündem gazetesi baskınında darp edilerek gözaltına alınan 22 gazetecinin davasında hakim, el konulan telefonların akıbeti için Beyoğlu İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden bilgi istedi.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Özgür Gündem gazetesine yönelik baskında “polise mukavemet” iddiasıyla gözaltına alınan 22 gazetecinin yargılandığı davanın duruşması İstanbul 5. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya sanık gazeteciler ile müşteki polisler katılmazken, avukatlar hazır bulundu.

Özgürlükçü Demokrasi gazetesi ana davası kapsamında Bakırköy Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Reyhan Hacıoğlu ise duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılmayı reddetti.

Duruşmada söz alan avukat Özcan Kılıç, gözaltına alınan 22 gazetecinin telefonlarının kendilerine iade edilmediğini belirterek, söz konusu telefonların iadesi için mahkeme hakiminin karar yazmasını talep etti.

Kılıç, gazete binasına yapılan baskın ve olay anına dair güvenlik büro polislerinin çektiği görüntülerin hakimlikçe talep edilmesini istedi.

Avukat Hazal Pekşen Demirhan da, Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü’nde bulunan telefonlar üzerinde inceleme yapılıp yapılmadığının sorulmasını talep etti.

Hakim kararında, Beyoğlu Emniyet Müdürlüğü’ne müzekkere yazılarak, soruşturma aşamasında el konulan telefonlarla ilgili herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığını, yine İstanbul 3. Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen karar doğrultusunda herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığı ve el konulan telefonların nerede olduğuna dair bilgi istenmesine karar verdi.

Duruşma 5 Kasım’a ertelendi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
AYM polis şiddetiyle hamileliği sonlanan kadını haklı buldu: Yeniden soruşturma yapılacak
Sonraki Haber
Dört kentte ev baskınları: 10'u aşkın kişi gözaltında