Ana SayfaGüncel‘Genelkurmay çatı davası’: 17 sanığa 141’er kez ağırlaştırılmış müebbet

‘Genelkurmay çatı davası’: 17 sanığa 141’er kez ağırlaştırılmış müebbet

HABER MERKEZİ – Akın Öztürk’ün de aralarında bulunduğu 17 sanığa yargılandıkları ‘Genelkurmay çatı davası’nda 141’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Davada Fethullah Gülen dahil 13 kişinin de dosyasının ayrılmasına karar verildi.

15 Temmuz darbe girişimi sırasında Genelkurmay Başkanlığı’ndaki eylemlere ilişkin aralarında “yurtta sulh konseyi” üyelerinin de bulunduğu 224 sanıklı “Genelkurmay çatı davası”nın karar duruşması yapıldı.

Ankara 17. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu ve tutuksuz sanıklar ile bazı müdahiller ve tarafların avukatları hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, aralarında Akın Öztürk’ün de bulunduğu 17 sanığa 141’er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi.

Bu isimlerden bazıları şöyle: Eski orgeneral Akın Öztürk, eski Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanı tümgeneral Kubilay Selçuk, eski tuğamiral Sinan Sürer, eski tuğgeneral Mehmet Partigöç, eski tümgeneral Mehmet Dişli, eski Çakırsöğüt Jandarma Tugay Komutanı Ali Osman Gürcan, eski Akıncı 4. Ana Jet Üs Komutanı tuğgeneral Hakan Evrim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski başyaveri olan eski kurmay albay Ali Yazıcı ve o dönem Genelkurmay Başkanı olan Hulusi Akar’ın yaveri Levent Türkkan’ın da aralarında bulunduğu birçok isim ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme ayrıca, Fethullah Gülen’in de arasında bulunduğu 13 kişinin dosyalarının ayrılmasına karar verdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Recep Hantaş cinayeti: Tutuklu polis tahliye edildi
Sonraki Haber
Koç Holding dahil: Moody's Türkiye'den 11 şirketin kredi notunu düşürdü