Ana SayfaGüncel“Gitmek” belgeselinin İstanbul gösterimi yasaklandı

“Gitmek” belgeselinin İstanbul gösterimi yasaklandı

HABER MERKEZİ – Suruç Katliamı’nı anlatan ‘Gitmek’ belgeselinin İstanbul gösterimi, Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Şişli Kaymakamlığı tarafından “terör propagandası” iddiasıyla yasakladı.

Yönetmenliğini Mustafa Emin Büyükcoşkun’un yaptığı “Gitmek” belgeselinin İstanbul gösterimi yasaklandı.

Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Şişli Kaymakamlığı, belgeseli “terör propagandası” iddiasıyla yasakladı.

Belgeselin yasaklandığını Suruç Aileleri İnisiyatifi sosyal medya hesaplarından duyurdu:

“Bu akşam İstanbul’da yapacağımız GİTMEK belgeselinin galası Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Şişli Kaymakamlığı tarafından izin verilmedi.”

Gösterim BEKSAV’da olacak

Suruç Aileleri İnisiyatifi, belgesel gösterimine izin verilmemesiyle ilgili olarak saat 19.00’da Şişli Nazım Hikmet Kültür ve Sanatevi önünde basın açıklaması yapacak.

Belgeselin gösterimi ise Bilim Eğitim Estetik Kültür Sanat Araştırmaları Vakfı’nda (BEKSAV) bu akşam 20.30’da yapılacak.

“Gitmek” belgeselinin Diyarbakır gösterimi ise 29 Haziran’da Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi (DBB) Kültür ve Kongre Merkezi’nde yapılacak.

“Gitmek” belgeseli hakkında

Yönetmenliğini Mustafa Emin Büyükcoşkun’un yaptığı “Gitmek” belgeselin yapımcılığını Suruç Aileleri İnisiyatifi, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) ve BEKSAV üstleniyor.

Yapımı dört yıl süren belgesel, Suruç Katliamı’nda yaşamını yitirenlerin aileleri ve katliam sırasında orada bulunanlarla yapılan görüşmelerden oluşuyor.

Urfa’nın Suruç ilçesindeki Amara Kültür Merkezi’nde 20 Temmuz 2015 tarihinde IŞİD’in canlı bomba saldırısı sonucu 33 genç yaşamını yitirmişti.