Ana SayfaGüncelHDP: 23 Haziran için ‘ısı haritası’ çıkardık

HDP: 23 Haziran için ‘ısı haritası’ çıkardık

HABER MERKEZİ – HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, 23 Haziran İstanbul seçimleri için “ısı haritası” çıkartarak partisinin tüm seçmenlerini sandık başına götüreceklerini belirtti ve “Hiç kimse Kürt seçmenin tutumundan şüphe duymasın” dedi.

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, 23 Haziran’da tekrarlanacak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini değerlendirdi.

Partisinin 31 Mart’taki tutumunu 23 Haziran’da da sürdüreceğini kaydeden Oluç, “HDP istediği yerde kazandırıp, istediği yerde kaybettiren bir parti konumundadır. 31 Mart seçimlerinde gücümüzü gösterdik. HDP’yi yok sayma anlayışının geçersiz olduğunu, kaybettirdiğini gösterdik. 23 Haziran seçimlerinde de gücümüzü göstereceğiz” dedi.

Mezopotamya Ajansı’ndan Selman Güzelyüz’e konuşan Oluç, İstanbul seçimlerinin tarihsel bir önemde olduğunu, çıkacak sonucun Türkiye’nin genelini ilgilendirdiğini ve kentin büyük bir ekonomik merkez olduğunu belirterek, “Onun için AKP İstanbul’u çok önemsiyor ve kaybetmekten korkuyor. İstanbul’u kaybetmesi demek, AKP’nin finans imkanını kaybetmesi demektir” şeklinde konuştu.

İstanbul’da AKP’nin kaybetmesinin, Türkiye’deki siyasi dengeleri de değiştireceğini söyleyen Oluç, “Eğer muhalefet başarılı bir ortaklaşma sürdürürse İstanbul seçimleri sonrasında da iktidarın değişmesi imkanı ortaya çıkacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

“Birincisi, muhalefetin kendi gücünü göstermesi açısından çok önemli bir noktadır.
“İkincisi, eğer muhalefet İstanbul seçimlerini kazanırsa, büyük bir moral elde edilecektir.”

‘Isı haritası’ nasıl hazırlandı?

İstanbul seçimleri için seferberlik ilan ettiklerini vurgulayan HDP Grup Başkanvekili Oluç, 31 Mart sonrasında kentte ‘ısı haritası’ oluşturduklarını belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“31 Mart seçimlerinden sonra oturduk, sandık sandık değerlendirmeler yaptık. Eksikliklerimizin nerelerde olduğunu gördük. Hangi mahallelerde seçmenlerimiz yeterince sandığa gitmemiş bunu tespit ettik.
“Bu çalışmamıza ‘ısı haritası’ ismini verdik. Hakikaten bir ısı haritası çıkardık ortaya. Ve o ısı haritasında hangi mahallere gitmemiz gerektiğini, nerelerde seçime katılmamış seçmenimizin olduğunu bilerek oralara gidiyoruz.
“Vekillerimizi çıkardığımız ısı haritasına bakarak, seçildikleri şehrin yurttaşlarının yoğun bulunduğu her yere gideceği yönünde kararlar aldık. Yine eski vekillerimizi, belediye eşbaşkanlarımızı, çalışmalara kattık.
“Dolayısıyla biz İstanbul’un her tarafından olan 1 milyon 200 bin seçmenimizin tamamını sandığa taşıyacak ve sonuç alacak bir çalışmayı sürdürüyoruz. Bizim oy vermemiş seçmenimiz kalmamalı ve mümkün olduğu kadar yüksek bir oranda bu işi bitirmeliyiz.”

Kürt seçmenin tavrı

Kürt seçmeninin tutumuna da dikkat çeken Oluç, “Kürt halkı çok bilinçli bir seçmendir. Türkiye’de yaşanmış olan çeşitli siyasi gelişmeleri en fazla takip eden seçmen, Kürt halkı ve HDP bileşenleridir” dedi ve ekledi: “O yüzden hiç kimse Kürt seçmenin tutumundan şüphe duymasın.”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hong Kong'da protestoların ardından “iade yasası” askıya alındı
Sonraki Haber
Seçime 8 gün kala Bahçeli: Kürt kökenli kardeşlerimiz bizim ciğerparelerimizdir