Ana SayfaGüncelHDP’den tüm partilere çağrı: Yeni bir anayasa sürecini başlatalım

HDP’den tüm partilere çağrı: Yeni bir anayasa sürecini başlatalım

HABER MERKEZİ – Ekrem İmamoğlu’nun resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul seçimini kazanmasının ardından basın toplantısı düzenleyen HDP Eş Genel Başkanı, tüm partilere çağrıda bulunarak, “Gelin bütün partiler hiçbir farklılığı, ayrımcı bir anlayış ile ele almadan bir anayasa sürecini başlatalım” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, resmi olmayan sonuçlara göre Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini kazanmasını değerlendirdi.

Partisinin Genel Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Temelli, sözlerine 16 milyon İstanbullu’ya teşekkür ederek başladı, İmamoğlu’nu kutladı.

“HDP seçmenine, Kürt halkına bir kez daha teşekkür ediyorum. Seçim sonuçları henüz kesin olmamakla beraber fark çok ciddi. Seçimin kazananı Sayın Ekrem İmamoğlu’nu da kutluyorum.”

‘Demokrasi ittifakı’na değinen Temelli, yeni bir anayasa sürecinin başlatılması için çağrı yaptı:

“Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu şey uzlaşmacı, müzakereci bir anlayış. Türkiye’nin ihtiyacı olan şeyin demokrasi ittifakı olduğunu defalarca söyledik. Şimdi tüm siyasetin üzerine düşen sorumluluk budur.
“Gelin bütün partiler hiçbir farklılığı, ayrımcı bir anlayış ile ele almadan bir anayasa sürecini başlatalım. Geride bıraktığımız şu kutuplaşmış siyasetin yarattığı yıkımdan ülkeyi kurtarma zamanı.
“Türkiye belki 4 yıl sonra seçime gidebilir daha önce de gidebilir. Ama önemli olan seçime nasıl gideceğimizdir. O yüzden de üçüncü yolda demokratik siyasetin tıkanmışlığını aşacak yöntemler için tüm kesimlere çağrımızı yapıyoruz.”

Temelli ayrıca, “İstanbul seçim sonuçlarının belirleyeni HDP’nin yaklaşımı olmuştur” dedi ve ekledi:

“Herhangi bir kutuplaşmış siyasete kendisini payanda etmeden bu mücadelesini demokrasi ve barış mücadelesine çevirerek tüm toplumun umudu haline gelmiştir. Bu umudu söndürmemek lazım.”

Anadilinde eğitimi savunduklarını da vurgulayan Temelli, “Bu meselenin kurslarla halledilebilecek bir mesele olmadığını defalarca ifade ettik. Bu meseleyi halletmeliyiz. Toplumsal barış dediğimiz ancak böyle kurulabilir” diye konuştu.


Bu kez açık ara farkla: İstanbul seçimini kazanan yine İmamoğlu




Önceki Haber
Fatih, Üsküdar, Eyüp dahil 28 ilçe: “AKP’nin kaleleri”nde seçimin galibi İmamoğlu
Sonraki Haber
Bu kez açık ara farkla: İstanbul seçimini kazanan yine İmamoğlu