Ana SayfaGüncelİBB’de istifaların ardından yeni atamalar yapıldı

İBB’de istifaların ardından yeni atamalar yapıldı

HABER MERKEZİ – İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekilliği’ne Mehmet Çakılcıoğlu, İBB Başkan Danışmanlığı’na ise Yavuz Erkut ve Murat Ongun atandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde (İBB) Genel Sekreter ve yardımcılarının istifalarını açıklamalarının ardından yeni atamalar yapıldı.

Belediyeden yapılan açıklamada, İBB Genel Sekreter Vekilliği’ne Mehmet Çakılcıoğlu, İBB Başkan Danışmanlığı’na da Yavuz Erkut ve Murat Ongun’un atandığı bildirildi.

Mehmet Çakılcıoğlu, Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama Bölümü mezunu.

1996 yılında Mimar Sinan Üniversitesi’nden Dr. Kent Plancısı ünvanını aldı. 1989-2014 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’nda çalıştı.

Yavuz Erkut ise 10 yıl boyunca TÜPRAŞ’ta CEO görevinde bulunmuştu.

Kimler istifa etti?

İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı ile yardımcıları Muzaffer Hacımustafaoğlu, Mevlüt Bulut, Süleyman Karalı, Nihat Macit, Çağatay Kalkancı, Eyyüp Karahan, Adil Karaismailoğlu ve 1. Hukuk Müşaviri Ali Karaaslan, dün yaptıkları açıklamayla görevlerini bıraktıklarını duyurmuştu.

Hayri Baraçlı açıklamasında, yeni yönetimin kendi ekibiyle çalışmasının önünü açmak için söz konusu görevlerini kendi istekleriyle bıraktıklarını ifade etmişti.

Önceki gün mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu, 23 Haziran’da yenilenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminde 4 milyon 741 bin 868 oy alarak, rakibi Binali Yıldırım’ı 807 bin oy farkıyla geride bırakmış ve İBB Başkanı seçilmişti.