Ana SayfaGüncelİbrahim Layık Nusaybin’de toprağa verildi

İbrahim Layık Nusaybin’de toprağa verildi

HABER MERKEZİ – İstanbul Havalimanı’nda güvenlik görevlisi olarak çalışırken intihar ettiği belirtilen İbrahim Layık’ın cenazesi toprağa verildi.

İstanbul Havalimanı’nda (3. Havalimanı) özel güvenlik hizmeti sunan İGA’da çalışan İbrahim Layık isimli işçinin önceki gece havalimanı terminalinde yüksek bir yerden atlayarak intihar ettiği belirtilmişti.

Layık’ın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından Mardin’in Nusaybin ilçesine getirildi.

Kışla Camii’ne getirilen Layık ardından da toprağa verilmek üzere Dicle Mahallesinde bulunan Hacace Mezarlığı’na getirildi.

Cenazeye Layık’ın ailesinin yanı sıra çok sayıda yurttaş, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Pero Dündar, HDP ve DBP Nusaybin ilçe örgütleri, Nusaybin Belediyesi eşbaşkanları ve meclis üyeleri de katıldı.

Cenazenin defnedilmesinin ardından Layık’ın ailesi MA’ya şüpheli gördükleri olay karşısında İstanbul’dan gelen aile bireyleriyle bir araya gelerek, geniş bir değerlendirme yapacaklarını söyledi.

Aile, konuyla ilgili gerekli işlemlerin sürdüğünü ve yasal sürecin takipçisi olduklarını ifade etti.

Ne olmuştu?

Layık’ın ölümünün ardından ilk açıklamayı yapan HDP Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, “Bir genç kızı seviyormuş, arkadaşlık teklif etmiş ancak kız ‘Hayır. Ben bir Kürt’le çıkmam’ demiş. Ardından o üzüntüyle intihar etmiş” demişti.

Layık’ın ailesi ise konuya dair MA’dan Ahmet Kanbal’a konuşmuş ve çocuklarının ölümünün şüpheli olduğunu aktarmıştı.

Ağabey Ömer Layık, kardeşinin ölümünün ardından kamuoyunda çıkan “Sevdiği kadının kendisini Kürt olduğu için reddettiği” yönündeki iddialarla ilgili “Kardeşim bu şekilde intihar edecek biri değil. Biz halen olayın şüpheli olduğunda ısrarcıyız” demişti.

Kardeşinin bağlı olduğu şirketin kendilerine herhangi bir bilgi vermediğini kaydeden ağabey Layık, “Aldığımız bilgiye göre kardeşimin iş çıkışı olaydan önce verilmiş. Yine telefonu sıfırlanmış. Bu nedenle de bize göre bu şüpheli bir ölümdür” ifadelerini kullanmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Nusaybin davasında çocuklara 76’şar kez müebbet istemi
Sonraki Haber
Hatay'da mültecileri taşıyan araç kaza yaptı: 11 kişi yaralandı