Ana SayfaÇalışma Yaşamıİbrahim Layık’ın ailesinden İGA’nın ‘istifa etti’ açıklamasına tepki

İbrahim Layık’ın ailesinden İGA’nın ‘istifa etti’ açıklamasına tepki

HABER MERKEZİ – İbrahim Layık’ın ailesi, İGA’nın ‘kendi isteğiyle istifasını sunduğunu’ açıklamasını yalanladı, Layık’ın şirket yetkilileriyle yaşadıkları tartışma sonrası istifa dilekçesi imzalatılmak istendiğini savundu.

İGA Havalimanı İşletmesi’nde özel güvenlik görevlisi olarak çalışan İbrahim Layık’ın, İstanbul Havalimanı’nda (3. Havalimanı) 18 Haziran’da havalimanı terminalinde yüksek bir yerden atlayarak yaşamına son verdiği belirtilmişti.

Layık’ın ağabeyi Ömer Layık, olaydan önce kardeşinin İGA’dan iş çıkışının verildiğini öğrendiklerini söylemiş, ölümün şüpheli olduğunu iddia etmişti.

Bunun üzerine bir açıklama yapan İGA, Layık’ın ‘ölmeden önce iş çıkışının yapıldığı’ iddiasının gerçeği yansıtmadığını, ‘kendi isteğiyle istifasını sunduğunu’ öne sürmüştü.

Bu açıklamanın ardından ise Layık ailesi, yeni bir açıklama yaparak şirkete tepki gösterdi.

Mezopotamya Ajansı’ndan Ahmet Kanbal’a konuşan Layık’ın ağabeyi Ahmet Layık, kardeşinin ölümünün şüpheli olduğunu ve şüphelerin ortadan kaldırılmasını istediklerini söyledi.

Kardeşinin şirket yöneticileriyle daha önce bir tartışma yaşadığı yönünde bilgi aldıklarını söyleyen ağabey Layık, “Bizim için kardeşimin ölümünün üzerindeki şüphe kalkmamıştır. Biz bu şüphelerin ortadan kaldırılmasını ve olayın aydınlatılmasını istiyoruz. Yasal süreci takip edeceğiz” dedi.

“İstifa etti ise iş kıyafeti neden üzerindeydi?”

Şirketin “istifa etti” iddiasını kabul etmediklerini de belirten Ahmet Layık, “Kendi isteği ile istifa etti ise iş kıyafeti neden üzerindeydi? Bir firma elemanının istifasını aldıktan sonra kıyafetleri de dahil olmak üzere çalışanında şirkete ait ne varsa alır. Sonra da ilişkisini keser” dedi.

Olayın peşini bırakmayacaklarını vurgulayan ağabey Layık, “Şirket bizi arayıp sadece ‘kendisi istifa etti. Yine de yapabileceğimiz bir şey var mı’ diye sormak dışında bir şey yapmadı. Bize ne bir bilgi ne de bir destek sunmuş değiller” diye konuştu.

Ahmet Layık ayrıca, “Kamera kayıtlarını halen izlemedik. İstanbul’a dönünce emniyete ifadeyi verip, kamera kayıtlarını da izleyeceğiz. Ondan sonra her şey daha da netleşecek” ifadelerini kullandı.

İbrahim Layık’ın diğer ağabeyi Ömer Layık ise kamuoyuna şu çağrıda bulundu:

“Bu işin peşini bırakmasınlar. Bugün benim kardeşim, yarın bir başkasının kardeşi veya bir başkasının oğlu aynı muamele ile karşılaşabilir. Biz olayın peşini bırakmayacağız.”

İGA’dan İbrahim Layık’ın ‘ölmeden önce iş çıkışı yapıldı’ iddiasına yalanlama

İbrahim Layık’ın ağabeyi: Kardeşimin ölmeden önce iş çıkışı yapıldı

İbrahim’in gözyaşları – İbrahim Aslan




Önceki Haber
Lice'de uzaklaştırılan 10 muhtardan altısı görevine iade edildi
Sonraki Haber
Bir haftadır kayıp: Engin Eroğlu’nu arama çalışmaları sürüyor