Ana SayfaÇalışma YaşamıİGA’dan İbrahim Layık’ın ‘ölmeden önce iş çıkışı yapıldı’ iddiasına yalanlama

İGA’dan İbrahim Layık’ın ‘ölmeden önce iş çıkışı yapıldı’ iddiasına yalanlama

HABER MERKEZİ – İGA, bünyesinde çalışan İbrahim Layık’ın ‘ölmeden önce iş çıkışının yapıldığı’ iddiasının gerçeği yansıtmadığını, ‘kendi isteğiyle istifasını sunduğunu’ öne sürdü.

İGA Havalimanı İşletmesi’nde özel güvenlik görevlisi olarak çalışan İbrahim Layık’ın, İstanbul Havalimanı’nda (3. Havalimanı) 18 Haziran’da havalimanı terminalinde yüksek bir yerden atlayarak yaşamına son verdiği belirtilmişti.

Layık’ın ağabeyi Ömer Layık, olaydan önce kardeşinin İGA’dan iş çıkışının verildiğini öğrendiklerini söylemiş, ölümün şüpheli olduğunu iddia etmişti.

Söz konusu ailenin iddialarına ilişkin İGA’dan açıklama geldi.

Açıklamada, “Havalimanı işletmesinde görev yapmış merhum İbrahim Layık’ın yaşamına son vermesinin ardından konunun sosyal medyada ve bazı yayın organlarında ‘işten çıkarılma’ gibi asılsız bir iddia ile ilişkilendirilmesine istinaden açıklama yapma zorunluluğunun doğduğu” belirtildi.

Layık’ın işten çıkarıldığı iddiasının “asılsız” olduğu belirtilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Merhum, üzücü olaydan önce kendi isteğiyle İGA İnsan Kaynakları Müdürlüğüne yazılı bir dilekçe ile başvurarak, istifasını sunmuştur. Kendisi kalmaya ikna edilmeye çalışılmasına rağmen istifasına gerekçe olarak da ailevi nedenleri göstermiştir. İstifa dilekçesi halihazırda İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğümüzde bulunmaktadır.”

Açıklamada ayrıca, “bu süreçte dayanaksız iddialarla konunun çarpıtılmaya çalışılmasından büyük üzüntü duyulduğu” da belirtildi.


İbrahim Layık’ın ağabeyi: Kardeşimin ölmeden önce iş çıkışı yapıldı

İbrahim’in gözyaşları – İbrahim Aslan




Önceki Haber
Avukatları görüşmenin detaylarını ve Öcalan'ın mesajını paylaştı
Sonraki Haber
Erdoğan'ın iddialarına Demirtaş 'önden' yanıt verdi: Öcalan'a güveniyoruz