Ana SayfaGüncelİkisi mağdur taraftan: Siverek’te tutuklananların sayısı altıya yükseldi

İkisi mağdur taraftan: Siverek’te tutuklananların sayısı altıya yükseldi

HABER MERKEZİ – Urfa Siverek’te ‘arazi anlaşmazlığı’ndan kaynaklı olduğu iddia edilen silahlı saldırıyla ilgili sürdürülen soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı altıya yükseldi. Tutuklananlardan ikisi mağdur taraftan.

Urfa’nın Siverek ilçesinde, 15 Haziran’da İzol Aşireti mensupları arasında ‘arazi anlaşmazlığı’ yüzünden çıkığı iddia edilen olaylarda altı kişi yaşamını yitirmiş, beş kişi yaralanmıştı.

AKP’nin eski milletvekili Zülfikar İzol’un kardeşlerinin de yer aldığı saldırıyla ilgili başlatılan soruşturmada ikisi mağdur taraftan olmak üzere beş kişi tutuklanmıştı.

Tedavisi devam ettiği için Siverek Devlet Hastanesi’nde polis gözetiminde tutulan eski vekil İzol’un kardeşi Cemal İzol da dün gece ilçe adliyesine sevk edildi.

Cemal İzol “Adam öldürme ve teşebbüs etme” suçlamasıyla sulh ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

Bununla birlikte tutuklananların sayısı altıya yükseldi.

Şu ana kadar tutuklanan isimler şöyle: Zülfikar İzol’un kardeşleri Cemal İzol, Bülent İzol, Cihan İzol ve oğlu Ferman İzol ile yakınları öldürülen aileden Mehmet Metin İzol ve Yusuf Rojhat İzol.

Öte yandan “gizlilik” kararı getirilen soruşturma kapsamında tutuklanıp Siverek T Tipi Cezaevi’ne gönderilen Cihan, Bülent ve Ferman İzol’un Kayseri Cezaevi’ne, Mehmet Metin ve Yusuf Rojhat İzol’un da Elazığ Cezaevi’ne sevk edildiği belirtildi.


Siverek’teki katliamı kaydeden Dilan İzol: Hala tehdit ediliyoruz


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ABD 2 bin göçmen aileyi sınır dışı etmeye hazırlanıyor
Sonraki Haber
Diyarbakır’da avukat Arkaş kavgayı ayırırken öldürüldü