Ana SayfaGüncelİktidara yakın anket şirketleri: İstanbul’da İmamoğlu önde

İktidara yakın anket şirketleri: İstanbul’da İmamoğlu önde

HABER MERKEZİ – İktidara yakınlığıyla bilinen iki araştırma şirketi ANAR ve GENAR, İstanbul’da İmamoğlu’nun yarışı öne götürdüğünü aktardı. İki şirket de yerel seçimler öncesi Yıldırım’ı önde göstermişti.

AKP’ye yönelik araştırmalarıyla bilinen ANAR ile yine iktidara yakın GENAR araştırma şirketleri, tekrarlanacak İstanbul seçimleri için yaptıkları araştırma verilerini paylaştı.

İki şirket de yerel seçimler öncesi anketlerinde Cumhur İttifakı’nın AKP’li adayı Binali Yıldırım’ı önde göstermişti. Ancak şirketler son açıklamalarında CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun yarışı öne götürdüğünü aktardı.

Yeniçağ’ın haberine göre aynı zamanda AKP ile çalışan GENAR Genel Müdürü İhsan Aktaş “Önceki seçimde siyasal oy toplamı olarak İmamoğlu geriden gelen bir pozisyondaydı, 1 puan 2 puan. Şimdi Ekrem İmamoğlu önde” diye konuştu.

“31 Mart’ta adaylardan önce partiler yarıştı. Bu kez adaylar yarışıyor. Cumhur İttifakı ilk seçimde sanki kazandık havasındaydı. Biz normalde araştırma yaptık. Önceki seçimde siyasal oy toplamı olarak İmamoğlu geriden gelen bir pozisyondaydı, 1 puan 2 puan. Şimdi Ekrem İmamoğlu önde.  Şimdi Yıldırım oylarını arttırmak zorunda.”

ANAR Araştrma Genel Müdürü Dr. İbrahim Uslu ise “Bayram öncesi 2500 kişiyle yaptığımız araştırmaya göre İmamoğlu bir kaç puan önde görünüyor” dedi.

İmamoğlu’nun tutarlı olduğunu belirten Uslu “O cephede bir değişiklik yok. Fotofiniş ile önde bitirmesine neden olan stratejisini koruyor” diye konuştu.

AKP adayı Binali Yıldırım’ın 31 Mart seçimlerine göne siyah ile beyaz kadar farklı bir strateji yürüttüğünü belirten Uslu şöyle konuştu:

“Arada stratejik bocalama yaşadılar. Sayın Erdoğan artık çok dahil olmuyor. Binali Yıldırım daha çok gözüküyor. Daha olumlu bir dil kullanılıyor. Beka söylemleri bitti. Gönül belediyeciliği bitti. Gönül mönül kalmadı. Adeta iki ayrı aday, iki ayrı dil var.”

23 Haziran anketleri: İstanbul’da hangi aday önde?


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Erdoğan bir de Twitter'dan yineledi: S-400'leri satın aldık
Sonraki Haber
Kentsel dönüşümden spora: İmamoğlu'ndan İstanbul'a dair projeler